Jacob Jensen Design har som følge af en skrantende økonomi valgt at fyre direktøren, som er søn af designvirksomhedens stifter.

Adm. direktør og medejer af Jacob Jensen Design, Timothy Jacob Jensen, blev mandag aften fyret fra sin stilling. Det skriver Finans. Timothy Jacob Jensen er søn af Jacob Jensen, som grundlagde virksomheden i 1958 og står bag Margrethe-skålen.

”Jeg fik beskeden kl. 21 i går aftes (mandag aften), og nu er jeg allerede blevet lukket ude af mine mailkonti. Jeg har i længere tid sagt, at jeg ville stoppe som direktør i 2019, men allerede nu synes Lars Kolind, at jeg skulle stoppe, uden at jeg har fået en begrundelse,” siger han til Finans.

Lars Kolind ejer sammen med it-milliardæren Kaare Danielsen og Timothy Jacob Jensen designvirksomheden.

Bestyrelsen valgte mandag at afskedige Timothy Jacob Jensen, da han ifølge dem ikke er den rigtige til at lede virksomheden mere, forklarer Lars Kolind, der er bestyrelsens formand.

Direktørposten bliver midlertidig varetaget af bestyrelsesmedlem Sten T. Davidsen, der er direktør i Lars Kolinds personlige selskaber, indtil en permanent løsning er fundet.

Læs også: Direktørskifte hos By Lassen

Siden 2012 har Jacob Jensen Design ikke haft plus på bundlinjen, og i det seneste regnskab endte årets resultat på et minus på 3,9 mio. kroner. Den skrantende økonomi mener Timothy Jacob Jensen startede, da Lars Kolind indtrådte i ejerkredsen i 2011.

”Vi havde en god og sund virksomhed, indtil Lars Kolind kom ind i den. Det er et faktum, at både resultaterne og egenkapitalen er blevet forværret, efter Lars Kolind købte sig ind i virksomheden,” udtaler han til Finans.

Lars Kolind medgiver, at han som bestyrelsesformand har haft en medansvar for udviklingen, men giver udtryk for, at det er virksomhedens direktør, der skal stå mål for driften.