Generationsskifte hos Carl Hansen & Søn: Fjerde generation på vej

Aktiemajoriteten hos den danske møbelvirksomhed er nu givet videre fra den nuværende direktør, Knud Erik Hansen, til sønnen Martin van Bui Hansen.

Siden tredje generation, Knud Erik Hansen, tog plads i direktørstolen hos Carl Hansen & Søn i 2002, er det kun gået én vej for den familieejede møbelvirksomhed: fremad. Opkøb af snedkerier, gentagne udvidelser af fabrikken, åbning af flagskibsbutikker i hele verden, en kraftigt forøget medarbejderstab og vækst i regnskaberne år for år.

Et nyt kapitel hos den danske møbelvirksomhed er netop igangsat. Fjerde generation, sønnen Morten Hai van Bui Hansen, er nemlig nu blevet hovedaktionær i familievirksomheden.

Ændringerne i ejerforholdene markerer et generationsskifte. Dog vil Knud Erik Hansen og hans hustru Inger Marie Jensen Hansen fortsætte den daglige drift og fungere som minoritetsejere.

”Carl Hansen & Søn er en familieejet virksomhed, der i mere end 110 år er gået i arv gennem tre generationer. Sådan skal det også være fremover. Derfor er det en glæde, at vi netop har gennemført et juridisk generationsskifte således, at en af vores sønner i dag ejer størstedelen af virksomheden,” lyder det fra Knud Erik Hansen i en kommentar til 365DESIGN, som fortsætter:

”Min hustru og jeg vil fortsætte ved roret i Carl Hansen & Søn i en årrække endnu, men med generationsskiftet er vi godt klædt på til fremtiden. Vi er overbeviste om, at når dagen kommer, hvor vores søn skal overtage ledelsen, har han alt, hvad der kræves af en god leder for at kunne forsætte den daglige drift af virksomheden samt, at han vil formå at fortsætte den vækstrejse, Carl Hansen & Søn har været på i de sidste mange år.”

Carl Hansen & Søn blev stiftet tilbage i 1908 af møbelsnedker Carl Hansen. Virksomhedens salg af danske møbelklassikere fra blandt andre Hans J. Wegner, Børge Mogensen og Arne Jacobsen går fortsat fremad. I regnskabet for 2019 landede møbelvirksomheden en omsætning på 673 mio. kroner.

Foto: Knud Erik Hansen