15 procent af medarbejderne fyret hos møbelkoncern

Frygten for en opblusning af coronavirusset får Boconcept til at skære ned i medarbejderstaben og dermed ruste sig til en økonomisk nedgang i efteråret.

Tidligere på ugen meldte Boconcept ud, at møbelkoncernen fra august 2020 vil få 37-årige Mikael Kruse Jensen bag roret som koncernchef. Nu melder koncernen om endnu en intern ændring, hvor cirka 15 procent af medarbejderne den seneste uge har modtaget en fyreseddel. 45 medarbejdere må derfor sige farvel til deres job hos den Herningbaserede møbelkoncern. Det skriver Finans.

Bestyrelsesformand Sanna Suvanto-Harsaae forklarer overfor avisen, at Boconcept frygter for økonomien, og at der vil komme en bølge mere af coronavirus i efteråret 2020. Beslutningen om afskedigelser er taget nu, hvor Boconcepts afsætning i nogle måneder har været hårdt ramt af konsekvenserne af Covid-19.

“Som mange andre virksomheder har vi under coronakrisen måttet sende medarbejdere hjem og har også taget del i ordninger med lønkompensation. Nu er vi der, hvor vi må forholde os til, hvordan, vi tror, den nærmeste fremtid vil forme sig. Vi er en virksomhed med aktiviteter i mange lande. Og vi forudser både en økonomisk nedtur, som kan ramme forbruget samtidig med, at der kan komme en bølge to med coronavirus,” udtaler Sanna Suvanto-Harsaae til Finans.

Tilpasningen af medarbejderstaben skal ruste Boconcept fremadrettet og sikre, at møbelkoncernen kommer godt ud på den anden side af krisen.

Foto: Boconcept