I 1839 blev den første vase drejet på Kählers værksted i Næstved. Kähler har lavet demokratisk design – eller ’kunst til folket’ – i 180 år og unikaer til inspiration for mange.

Kähler startede i 1839 i et pottemagerværksted i Næstved og har i de sidste 180 år arbejdet med det kreative håndværk. Den anerkendte keramiker Turi Heisselberg Pedersen laver i forbindelse med 180 års jubilæet fem unikavaser, der tager udgangspunkt i den rene Kähler DNA og hylder virksomhedens rødder. Unikavaserne vil kunne opleves på Chart Art Fair i København fra den 30. august til den 1. september 2019. Turi Heisselberg Pedersen har i efteråret 2018 ligeledes arbejdet sammen med Kähler om lampekollektionen Balustre.

”Turi Heisselberg Pedersens unikavaser er skabt til at omfavne 180 års historie – og til at udstikke retningen for det moderne Kähler. Med deres håndværksmæssige og kunstneriske kvalitet hylder de Kählers mission om at skabe ”Kunst til folket” og reflekterer samtidig over samtiden og fremtiden, hvor Kähler fortsat skal stå i spidsen for en demokratisk designtilgang, der gør kunst tilgængelig for alle. De fem unikavaser får desuden en helt konkret betydning for de skandinaviske keramikfans. I forlængelse af kollektivtankegangen deler Kähler nemlig Turi Heisselberg Pedersens kunstkeramik med folket som en taknemmelig markering af brandets første 180 år,” udtaler Marie Kristine Schmidt, VP for Design hos Rosendahl Design Group.

Kähler er ikke bare kendt for deres håndværksmæssige færdigheder, men også deres evner til at skabe samarbejde og design, der kan leve længe, heriblandt designduoen Stillebens velkendte stribede Omaggio-vase og Hans-Christian Bauers hyldest til den danske keramiker Svend Hammershøi med det rillede Hammershøi-univers. De er alle med til at skabe en arv, der grunder i Kählers originale og nu 180 år gamle DNA.