Kendt dansk designer sælger sin møbelvirksomhed til Coop, efter virksomheden i årsregnskabet for 2017 fremviste et underskud på over 13 mio. kroner.

Detailgiganten Coop oplyser i en pressemeddelelse, at de har købt Erik Bagger Furniture. Det betyder, at møbelvirksomhedens cirka 100 forskellige stole, borde og andre møbler fremadrettet vil blive solgt på Coops hjemmeside.

”Vi har så stor succes med at sælge møbler, ikke mindst FDB Møbler, online, at vi gerne vil udvide med denne store serie fra en af vor tids store danske designere,” siger kategorigruppechef Ole Kiel fra Coop i en pressemeddelelse.

Erik Bagger står blandt andet bag den ikoniske Grand Cru-serie for Rosendahl, samt en glas- og porcelænsserie til The Royal Danish Opera.

Læs også: Fremgang hos københavnsk plakatvirksomhed

”Jeg er glad for at sende stafetten videre til Coop, der har nogle af de stolteste traditioner inden for møbeldesign,” udtaler Erik Bagger om salget af møbelvirksomheden.

Erik Bagger Furniture havde i 2017 et underskud på 13,4 mio. kroner, hvilket er et fald på 8 mio. kroner sammenlignet med 2016, hvor bundlinjen lød på -5,4 mio. kroner.

Købsprisen er ikke offentliggjort af hverken Coop eller Erik Bagger Furniture.