Familieejede møbelvirksomheder indgår samarbejde og genopliver Børge Mogensen-design

En dansk og en svensk møbelvirksomhed lancerer i fællesskab et produkt, der er baseret på Børge Mogensens design.

Den danske møbel- og designvirksomhed Carl Hansen & Søn har indgået et samarbejde med den svenske møbelvirksomhed Dux, hvor de i fællesskab har designet en seng baseret på Børge Mogensens kendte daybed. Det skriver Carl Hansen & Søn i en pressemeddelelse.

Sengen BM0555 er skabt på baggrund af skitser fundet i Børge Mogensens arkiver, og designet har således aldrig været i produktion.

”Dux er, ligesom Carl Hansen & Søn, en familieejet virksomhed med en lang tradition for gennemarbejdet og smukt håndværk. En madras fra Dux er også mere end bare en madras. Det er et stykke design, og Dux går ikke på kompromis med hverken æstetik eller funktion, hvilket passer perfekt til vores filosofi hos Carl Hansen & Søn,” udtaler Knud Erik Hansen, adm. direktør i Carl Hansen & Søn, om det nye samarbejde.

Det er første gang, at Carl Hansen & Søn præsenterer en seng i sin produktportefølje, selv om virksomheden, ifølge Knud Erik Hansen, længe har haft et ønske om at kunne møblere alle husets rum.

Også adm. direktør for Dux, Henrik Ljung, er glad og tilfreds med samarbejdet, som de to møbelvirksomheder har sat i værk.

”Carl Hansen & Søn og Dux har en fælles tradition for håndværk og design, og sammen har vi fået muligheden for at genopleve et fantastisk design af Børge Mogensen. De håndværksmæssige detaljer i alt fra madras til træstel gennemsyrer designet og skaber en sengekomfort, som skal opleves,” afslutter Henrik Ljung.

Sengen kan købes fra juni 2021 og forhandles hos udvalgte Dux-forhandlere og i Carl Hansen & Søn flagskibsbutikker.

Foto: Carl Hansen & Søn