Fire danske møbelproducenter får lukket syv udenlandske hjemmesider, der sælger ulovlige kopivarer. Det har Sø- og Handelsretten afgjort i en sag mod Telia Danmark.

Sø- og Handelsretten har den 21. februar afgjort, at Telia Danmark er forpligtet til at blokere adgangen til syv udenlandske hjemmesider, der sælger ulovlige kopimøbler.

Hjemmesiderne har solgt møbler og lamper, som møbelproducenterne Carl Hansen & Søn Møbelfabrik, Louis Poulsen Lighting, Fritz Hansen og Fredericia Furniture har ophavsrettighederne til i Danmark.

De fire møbelproducenter har derfor, i samarbejde med Rettighedsalliancen, lagt sag an mod Telia Danmark, for at stoppe adgangen til hjemmesiderne.

”Dommen viser, at vi efterhånden har udviklet et effektivt system til at lukke de ulovlige hjemmesider. Og endnu engang har vi fået lukket de mest populære steder at købe de ulovlige kopiprodukter,” fortæller Maria Fredenslund, direktør i Rettighedsalliancen, til Finans.dk.

Alle fire møbelproducenter er medlem af Rettighedsalliancen, der er en interesseorganisation, som repræsenterer rettighedshavere inden for film-, musik-, tekst- og designbranchen.

Den danske ret gælder
Selvom der i sagen er tale om udenlandske hjemmesider, så har retten besluttet, at dansk ret kan anvendes, da hjemmesiderne retter sig mod det danske marked.

Det er noget, som glæder ejer af Fredericia Furniture, Thomas Graversen, der til 365DESIGN fortæller, hvorfor disse hjemmesider skal lukkes.

”Fordi kopivarer ganske enkelt er gement tyveri. Kopisten har ikke afholdt omkostningerne til det unikke design, ej heller gjort produktet attraktivt gennem et mangeårigt salgs- og marketingarbejde. Kopisten stjæler produktet, når det hårde arbejde og de store investeringer allerede er gjort af ejeren af det originale produkt,” forklarer Thomas Graversen, der også på kundernes vegne er glade for sejren i retten:

”Vores kunder kan ånde lettet op og være sikker på, at de ikke skal se værdien af deres originale produkt blive udvandet af kopier i dårlig kvalitet, som er produceret under uacceptable forhold i fjerne lande uden sikkerhed for kemi i materialer eller produktholdbarhed,” fortæller Thomas Graversen til 365DESIGN.

Fredericia Furniture vil fremadrettet fortsætte deres gode samarbejde med Rettighedsalliancen, så de også i fremtiden kan sikre deres designrettigheder.

De syv ulovlige hjemmesider, som skal blokeres, er: Dominidesign.com, Privatefloor.com, Italiadesigns.com, Vertigo-interiors.com, Interiorfox.com, Bauhausitalia.com og 122design.com.