Carl Hansen & Søn og Uno Form indgår et nyt strategisk samarbejde for at promovere dansk design internationalt. 

Møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn har slået pjalterne sammen med køkkenproducenten Uno Form. Det gør de for at i fælleskab promovere dansk design internationalt. Samarbejdet betyder, at man i fremover vil kunne se både Carl Hansen & Søn-møbler og køkkener i udvalgte Uno Form-butikker og den anden vej rundt, hvor man vil kunne se snedkerkøkkener i udvalgte Carl Hansen & Søn flagshipstores rundt om i verden.

”Carl Hansen & Søn har meget til fælles med Uno Form – lige fra øjet for de små detaljer som fingertapninger, og til den funktionalistiske tilgang til design, hvor alt er skåret ind til benet. Uno Forms køkkener fungerer som møbler i sig selv og komplimenterer derfor vores kollektion perfekt. Det giver derfor rigtig god mening at samarbejde, så vi i fællesskab kan få udbredt kendskabet til dansk design yderligere,” siger CEO ved Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen.

Første skridt på den fælles rejse er implementering af Uno Forms køkkenkollektioner Classic og Copenhagen Collection, der nu er at finde i Gelsted hos Carl Hansen & Søn. Næste skridt på rejsen bliver etablering af køkkener i møbelvirksomhedens flagshipstores i New York og München.

”Ikke blot har vi begge udsøgt design, kompromisløs kvalitet og gennemført håndværk øverst på dagsordenen. Vi stræber også begge efter at skabe oplevelser, der er tilpasset den enkeltes behov, og som udmærker sig både i udførsel og materialer, så de gennem årtierne blot bliver smukkere og får mere personlighed. Når vi præsenterer vores produkter side om side, løfter det begge vores brands, og understøtter fortællingen om den danske tradition for design og håndværk,” siger Peter Bisgaard, salgsdirektør hos Uno Form.