Keramikvirksomheden Anne Black kunne for tre uger siden se en afslutning på den retssag, som virksomheden har kørt mod Netto og Ronald A/S. Nu anker de tiltalte dommen, og sagen fortsætter i Landsretten.

Sagen om kopiering af keramikdesigneren Anne Blacks produkter nærmede sig sin afslutning, da Netto og Ronald A/S blev dømt for at have kopieret designet på en vase, urtepotte og en lågkrukke for godt tre uger siden.

Nu anker Netto og Ronald A/S Sø- og Handelsrettens dom, og sagen fortsætter nu i Landsretten.

Adm. direktør hos Ronald A/S, Kenneth Plummer, bekræfter over for Berlingske, at de tiltalte tager sagen videre til Landsretten:

”Det er korrekt, at Ronald A/S efter samråd med advokater og Netto har fundet grundlag for at anke Sø- og Handelsrettens dom.”

Det er dog en anke, der vækker stor forundring hos Anne Black. Den adm. direktør i virksomheden, Jesper Moseholm, udtaler til Berlingske, at han mener, at virksomhederne skulle have erkendt sine fejl.

Hos fagforeningen Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD) er de ligeledes overraskede over anken. Ydermere mener formanden i fagforeningen, Peter Toftsø, at anken nærmer sig bevidst chikane af Anne Black.

”Sø- og Handelsrettens dom var meget klar, både i sin udtalelse og i sin udmåling af godtgørelse. Alligevel vælger de at anke og bruger en manøvre, hvor de anker både til Østre- og Vestre Landsret og derved lægger et endnu større økonomisk pres på Anne Black. Det er tæt på at være chikane,” udtaler Peter Toftsø i en artikel på Forbundet Arkitekter og Designeres hjemmeside.

Anne Black sagsøgte Netto for kopiering af flere keramikprodukter tilbage i 2016. Dengang stævnede keramikvirksomheden Netto for to millioner kroner. Ved afgørelsen i Sø- og Handelsretten for tre uger siden blev det afgjort, at Anne Black fik 1,5 mio. kroner i erstatning.