Efter flere års juridisk slagsmål om, hvorvidt Netto har krænket den danske keramiker Anne Blacks design med lignende keramikprodukter, er der nu faldet dom i sagen.

Tirsdag har Sø- og Handelsretten afgivet dom i sagen om, hvorvidt keramikbrandet Anne Blacks designrettigheder blev krænket tilbage i 2016, da Netto solgte flere produkter, der til forveksling lignede keramikerens design. Det er nu slået fast, at Netto har krænket Anne Blacks ophavsret. Det skriver TV2.

Da Anne Black tilbage i marts måned 2016 kiggede i Nettos avis, så hun til sin store forbavselse, at discountsupermarkedet forhandlede en vase, urtepotte og en lågkrukke, der ifølge designeren selv lignende hendes egne keramikdesign. Herefter valgte den danske designvirksomhed Anne Black at stævne Netto for to millioner kroner.

Efter tre år er der nu faldet dom i sagen. Leverandøren Ronald A/S og Salling Group A/S står til at betale erstatning på halvanden million kroner til Anne Black som følge af krænkelse af Anne Blacks ophavsrettigheder. Derudover skal de dække sagens omkostninger på 300.000 kroner.

Ronald A/S og Salling Group har 14 dage til at anke sagen.