Møbelkoncern gør fremskridt under Covid-19

En dansk møbelkoncern, der i øjeblikket har hjemsendt 125 medarbejdere med lønkompensation, begynder nu at se forbedringer i Asien.

Der er plads til lyspunkter i disse dage, hvor Covid-19 har ført til stribevis af butikslukninger, hjemsendelser og afskedigelser. Forleden valgte også møbelgiganten BoConcept at sende 125 af sine medarbejdere i Danmark hjem med lønkompensation, men nu ser det ud til at lysne for virksomheden.

Situationen i Asien, hvor BoConcept henter godt en tredjedel af sin omsætning, er nemlig begyndt at ændre sig til det bedre. Både på markederne i Kina, Sydkorea og Japan ser koncernen forbedringer og tydeligst i Kina, hvor fabrikkerne er begyndt at åbne igen. Det skriver JydskeVestkysten.

”Vores leverandører er tæt på niveau før krisen. 80-100 procent. Det giver os en forhåbning om, at der også er noget efter corona,” udtaler adm. direktør i BoConcept, Peter Raupach Linnet, til avisen.

Møbelgiganten beskæftiger i alt 300 medarbejdere, og trods hjemsendelsen af 125 ansatte holdes BoConcepts fabrik og lager i Ølgod fortsat i gang af et nødberedskab på i alt 36 medarbejdere. De resterende medarbejdere arbejder i stedet hjemmefra.