Møbelgigant sender 125 medarbejdere hjem

Et nødberedskab holder fabrikken i gang, mens 125 af de i alt 300 medarbejdere i en møbel- og interiørvirksomhed er hjemsendt med lønkompensation.

Flere virksomheder har allerede måttet tage konsekvenserne af Covid-19-situationen og enten hjemsende medarbejdere eller lukke dele af forretningen ned. Blandt andre har den internationale møbelvirksomhed Jysk valgt at lukke 2000 af sine butikker rundt i verden som følge af coronavirus.

Nu er turen kommet til den danske møbel- og interiørvirksomhed BoConcept, der, som konsekvens af Covid-19, har valgt at sende 125 af sine i alt 250 medarbejdere i Danmark hjem på lønkompensationsordning. Det skriver JydskeVestkysten.

”Vi har valgt at gøre brug af en kærkommen ordning. Vi vil gerne fastholde vores medarbejdere,” udtaler adm. direktør i BoConcept, Peter Raupach Linnet, til avisen.

De hjemsendte tæller både timelønnede og funktionærer i virksomhedens afdelinger i Herning og Ølgod, og et nødberedskab på 36 medarbejdere holder fortsat BoConcepts fabrik og lager i Ølgod kørende. De resterende medarbejdere arbejder i stedet hjemmefra.

I alt tæller BoConcept 300 medarbejdere i og uden for Danmark.