Erfarne investorer har købt køkkenvirksomheden Designa A/S, der tilbage i 2016 gennemgik en rekonstruktion på grund af stor gældsbyrde.

Der har gennem en længere periode været usikkerhed om fremtidens ejerforhold i køkkenvirksomheden Designa. Den periode er nu slut, efter selskabet er blevet købt af en erfaren investorkreds. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Den nye ejerkreds består af Christian Overgaard, tidligere McKinsey konsulent og ansvarlig for Danfoss i Kina, David Meyer, tidligere COO Velux, og Per Christensen, tidligere partner i Axcel. Der er dermed tale om en ejerkreds med relevant brancheerfaring, og stor erfaring i at udvikle virksomheder.

Per Christensen bliver, via sit familieejede investeringsselskab MS2 Invest, hovedaktionær i Designa Kitchen Group A/S, der er et nystiftet selskab, som Designa A/S er blevet købt gennem.

“Designa er en virksomhed med store muligheder. Eksterne analyser viser, at kunderne er begejstrede for Designas produkter og for at handle hos Designa. Ledelsen har implementeret en sund strategi. Der er således et stærkt fundament for at udvikle virksomheden yderligere og komme til at stå endnu skarpere i markedet,” fortæller Per Christensen, i pressemeddelelsen.

Læs også: Køkkengigant fordobler det samlede resultat

Designa har over en lang årrække oparbejdet en stor gældsbyrde, hvilket fik køkkenvirksomheden til at gennemføre en rekonstruktion i 2016. De nye investorer tilfører kapital til selskabet, for at kunne følge med de fastlagte vækstplaner.

Administrerende direktør i Designa, Erik Høj, er glad for, at der en fundet et langsigtet ejerskab med en økonomisk stærk hovedaktionær:

”Med den nye ejerkreds er der skabt ro omkring selskabet og samtidig tilført såvel kompetencer som økonomiske midler,” siger Erik Høj.

Designa er med en omsætning på over 250 mio. kroner blandt Danmarks førende køkkenvirksomheder. De har inden for det sidste halvandet år åbnet 12 nye butikker i Danmark og Norge.


Designa blev grundlagt i 1992 af Henning Christensen og hed dengang Designa Møbler A/S. Efter virksomheden i 2000 begyndte at producere køkkener blev navnet ændret til Designa A/S.

I Danmark er Designa A/S bedst kendt for køkken-, bad- og garderobeproduktion, men møbelproduktionen udgør stadig en væsentlig del på fabrikken i Kjellerup.