Skagerak og Bjarke Ingels Group har indgået et samarbejde. Det danske designbrand er overbevist om, at samarbejdet med BIG bringer Skagerak længere ud i verden, udtaler adm. direktør Jesper Panduro til 365DESIGN.

Den danske familieejede designvirksomhed Skagerak, der i september vandt prisen for Årets Grønne Brand ved Design Awards, har netop lanceret havemøbelserien Lily, der er tegnet af Bjarke Ingels Group.

”Vi er overbeviste om, at samarbejdet med et verdenskendt navn som BIG skaber rammen for at Skagerak kommer endnu længere og stærkere ud på den internationale design- og møbelscene,” udtaler adm. direktør i Skagerak, Jesper Panduro, til 365DESIGN.

”Vi har altid samarbejdet med dygtige danske og internationale designere og arkitekter, og det var naturligt også at samarbejde med en af de mest internationalt kendte arkitekter som BIG og ikke mindst se, hvilket resultatet der fælles kommer ud af det,” siger Jesper Panduro.

 

Et interessant samarbejde

Hos Skagerak har man været glad for samarbejdet og finder Bjarke Ingels Groups tilgang til arkitektur, materialer og design helt i tråd møbelbrandets egen design- og materialefilosofi, lyder det fra design director i Skagerak, Ditte Buus Nielsen.

”Det har været interessant for os at arbejde med BIG, fordi de oftest designer altaner og uderum, men ikke møblerne dertil. De har haft et stort fokus på brugen af møblerne, og det ses eksempelvis ved, at Lounge-stolen har skullet være bred nok til, at man kan lægge en bog eller stille en kop kaffe ved siden af sig, og at man kan bevæge sig rundt i møblerne. Det har været et vigtigt element med tanke på, at nogen for eksempel har små altaner og kun har plads til små møbler, udtaler hun til 365DESIGN.

Skagerak er etableret i 1976 og producerer møbler til både indendørs og udendørs brug.