Lørdag den 25. august klokken 10 opstår et helle til at stoppe op på Store Torv i Aarhus. ’Stop op, sæt dig ned og nyd nuet’ er budskabet fra FDB Møbler, der i forbindelse med åbningen af sin første butik i Aarhus byder på et ophold i dagens gøremål til at nyde nuet med en gratis kop kaffe på en af de 70 opstillede stole.

Åbningsfesten for FDBs første butik i Aarhus starter seks dage før, at dørene for alvor åbnes til butikken, og det kommer til at  foregå i ro og mag. Lørdag den 25. august fra kl. 10-17 bliver 70 stole fra FDB stillet op på Store Torv i Aarhus med opfordring til at sætte sig et øjeblik med en gratis kop kaffe og nyde nuet.

Happeningen skal sætte fokus på, hvor vigtigt det er at stoppe op, nyde nuet og derved gøre øjeblikke i hverdagen tidløse. Når dagen er omme, vil stolene blive doneret og brugt til at opgradere Frivilligcenter Aarhus’ lokaler.

”Vi er utrolig stolte over og glade for, at Frivilligcenter Aarhus efterfølgende har lyst til at modtage stolene og lade dem bidrage til en tidløs ramme, der hjælper de socialt udsatte borgere i Aarhus. Og vi håber selvfølgelig, at de vil kunne bidrage til det i mange generationer fremover,” siger Ole Kiel, der er direktør for FDB Møbler i en pressemeddelelse.

Den nye flagship store åbner fredag den 31. august på Guldsmedegade 42, hvor besøgende blandt andet vil blive budt på forfriskninger, og FDB Møbler vil løfte sløret for et kommende kunstsamarbejde, hvor en dansk kunstner har fortolket én af de velkendte designklassikere. FDBs møbler rummer allerede navne som Børge Mogensen, Poul M. Volther og Jørgen Bækmark, og udvider stadig navnerækken med nye danske designskud, som FDB Møbler samarbejder med.

”Vi har et ønske om at ’ignorere’ tiden med vores design, der skal kunne holde i flere generationer; og på alle måder være tidløst. På lørdag på Store Torv opfordrer vi derfor folk til at ignorere tiden for en stund sammen med os og opleve nuet på én af vores stole – og få en forsmag på, hvad vores første butik i Aarhus byder på,” fortæller Ole Kiel.

FDB startede med en række unge møbelarkitekter tilbage i  1940’erne og er i dag ejet af Coop, som i 2013 relancerede en række af FDBs gamle klassikere.