Med et af de største opkøb i Lars Larsen Groups historie ønsker koncernen at styrke det digitale salg.

Den succesfulde danske møbelvirksomhed Sofacompany, der blev grundlagt i 2012 af ægteparret Christian og Cathrine Rudolph, er nu kommet på nye hænder.

I en pressemeddelelse oplyser Lars Larsen Group nemlig, at Sofacompany bliver en del af den familieejede koncern.

Lars Larsen Group overtager ejerskabet fra kapitalfonden Procuritas, der siden 2017 har fungeret som majoritetsejer i Sofacompany. Købsprisen er ikke oplyst, men ifølge Børsen har erhvervelsen af Sofacompany kostet Lars Larsen Group et milliardbeløb – og er dermed et at de største opkøb i koncernens historie.

”Jeg ser virkelig frem til, at Sofacompany bliver en del af Lars Larsen Group. Det er en meget spændende virksomhed, der kan tilføje meget til vores forretning, ”siger adm. direktør for Jysk, Jan Bøgh, som får rollen som bestyrelsesformand for Sofacompany.

Ifølge Lars Bøgh er købet en del af Lars Larsen Groups strategi om at blive endnu stærkere på den digitale front. Et område, hvor Sofacompany har et stort potentiale, som de har bevist siden etableringen med stigende omsætning og indtjening år for år.

I 2020 opnåede Sofacompany en vækst i omsætningen på 24 procent. Således steg omsætningen til 545 mio. kroner, og ambitionen for 2021 er at vækste yderligere og nå en omsætningen på hele 800 mio. kroner.

Jan Bøgh

 

Under vingerne, men fortsat uafhængig

Med opkøbet kommer Sofacompany ind i Lars Larsen Groups store portefølje af møbelvirksomheder, som blandt andet tæller Bolia, Ilva og Actona Company.

Jan Bøgh understreger, at opkøbet ikke betyder, at Sofacompany bliver en del af Jysk.

Møbelvirksomheden vil fortsætte sin drift som et uafhængigt selskab på samme facon som de øvrige møbelvirksomheder, der ejes af Lars Larsen Group.

”Det er vigtigt for os som nye ejere, at den nuværende ledelse forbliver på plads og dermed sikrer, at Sofacompany kan fortsætte sin vellykkede rejse. Som bestyrelsesformand håber jeg dog, at jeg med min viden og erfaring kan bidrage til udviklingen af virksomheden, ligesom Sofacompany gennem Lars Larsen Group har adgang til den nødvendige finansiering til fremtidig vækst,” siger Jan Bøgh.

Den nuværende direktør for Sofacompany, Henrik Andersen, fortsætter derfor på sin post, som han har siddet på siden 2017.

Handlen mellem Lars Larsen Group og Procuritas vil blive afsluttet, så snart den er godkendt af de relevante myndigheder.

Foto: Sofacompany