Danmarks største træleverandør Frøslev Træ har netop indgået et samarbejde med en designvirksomhed, der skaber udendørsmøbler. Målet for Frøslev Træ er i højere grad at henvende sig til slutforbrugerne. 

Hos den familieejede træforarbejdende virksomhed Frøslev Træ ønsker man at komme langt tættere på slutforbrugerne ved hjælp af konkrete designprodukter. Det blev en stor ordre af rhombeformede trælameller hos designvirksomheden PLIO, Please Leave It Outside, startskuddet til.

Ordren med PLIOs nytænkende tilgang til design vakte Frøslev Træs opmærksomhed. Det har nu resulteret i, at de to virksomheder indgår samarbejde om at udvikle highend udendørsmøbler bestående af træ og genanvendt stål.

“Innovation og udvikling ligger dybt i Frøslevs DNA. Vi udforsker konstant, hvordan vi kan udvikle træløsninger, der er både æstetiske, praktiske og gode for miljøet. Og med en strategi om i endnu højere grad at udvikle træløsninger til forbrugeren indgår vi nu et samarbejde med PLIO, som åbner op for helt nye muligheder. PLIO har nemlig en fantastisk fornemmelse for design og eksklusivitet, der taler til selv den mest kræsne køber, imens vi hos Frøslev har det store logistiske set-up og viden om de forskellige træsorter, som PLIO skal bruge,” forklarer salgs- og marketingchef hos Frøslev Træ, Brian Nissen, i en pressemeddelse.

Salgs- og marketingchefen forklarer videre:

“Frøslev har i mange år været kendt som Danmarks største leverandør af træ til byggeriet, og derfor er det nu også et helt naturligt næste skridt at fokusere endnu mere på forbrugerne, og den strategi passer PLIOs designmøbler rigtig godt ind i.”

 

Første produkt er lanceret

I det konkrete samarbejde skal PLIO stå for udviklingen og salget af møblerne, men Frøslev Træ skal varetage produktet af træet.

Netop Frøslev Træs ekspertise inden for træ kombineret med en ansvarlig tilgang var det, som PLIO faldt for.

“Hos PLIO er vi kompromisløse, når det kommer til ansvarlighed såsom miljøaftryk og kvalitetsprodukter, og vi faldt for Frøslev, fordi de er af samme overbevisning. De fokuserer på stærke materialer, som holder længe og er produceret med minimal omkostning for miljøet. Derudover er det vigtigt for os, at produktionen møder etiske, bæredygtige og kvalitetsmæssige standarder – og her er Frøslev en overlegen spiller på markedet,” siger Christina Kjær, stifter af og direktør i PLIO.

Det allerførste produkt, som samarbejdet har resulteret i, er renovationsskjuleren Embrace it, som er udført i genanvendt stål med Frøslev Træs rhombeformede trælameller.

“Rigtig mange husstande kommer i de kommende år til at få en udfordring med deres skraldespande i takt med, at der gradvist bliver udrullet et nyt skraldesorteringssystem. Og selv om det er godt for miljøet, at vi skal sortere vores skrald, så tror vi på, at mange husejere mildest talt bliver trætte af at se de mange sorte plastiskskraldespande. Derfor har vi udviklet en stilfuld renovationsskjuler, der er fritstående, og af den grund samtidig kan benyttes som eksempelvis afskærmning mod vind på terrassen,” lyder det fra Christina Kjær.

På sigt vil produkterne fra PLIO og Frøslev Træ blive solgt gennem byggemarkeder.

 

Foto: Frøslev Træ og PLIO