I denne uges korte nyheder kan du læse om udvidelse i Carl Hansen & Søns kollektion, om en kontantløs Ikea-butik, en ny køkkenbutik i Jyllands hovedstad, og om en lykkebringende hånd fra en trold til Kræftens Bekæmpelse.


Hver fredag samler 365DESIGN op på ugens korte nyheder og giver et overblik over, hvad der rører på sig i designverdenen


Carl Hansen & Søn tager Børge Mogensen-design ind

Carl Hansen & Søn repræsenterer mere end 100 års møbelhistorie, og virksomheden udvider nu sortimentet med et design hentet hos møbelveteranen Børge Mogensen. Sortimentet bliver udvidet med et ’Jagtbord’ designet i 1950, som originalt blev tegnet til Snedkerlaugets Efterårsudstilling i København.

“Jagtbordet er det første af en række design fra Børge Mogensens hånd, som nu bliver en naturlig del af Carl Hansen & Søns kollektion. Bordet har en æstetik, som passer perfekt ind i vores portefølje af designklassiker,” fortæller direktør Knud Erik Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Hos Carl Hansen & Søn vil vi gerne udbrede kendskabet yderligere til et af de helt store navne på den danske designscene, og jeg er overbevist om, at vi, i kraft af vores indsigt i det internationale marked, kan skabe begejstring for Børge Mogensen –  også udenfor Danmarks grænser.”

Carl Hansen & Søn fremstiller i forvejen møbler fra flere ikoniske danske designere såsom Kaare Klint og Hans J. Wegner.

Foto: Carl Hansen & Søn
Ikea-butik dropper kontanterne

Der bliver længere mellem de kontante betalinger, og ifølge Sveriges centralbank, Riksbanken, er det kun 13 procent af transaktionerne i Sverige, der bliver foretaget med kontanter. Med betalingsmetoder såsom Apple Pay eller Mobilepay er både danskere og svenskerne blandt de flittigste til at fravælge kontanterne. En tendens, som et Ikea-varehus nu har taget til sig.

Ikea-varehuset i svenske Valbo ved byen Gävle bliver den første Ikea-butik der bliver kontantløs.

”Kundernes opførsel og ønsker ændrer sig konstant, og vi vil overgå deres forventninger til Ikea. Nemme betalinger er en del af dette,”  siger Peter Nilsson, som er Customer Experience Manager for Ikea Sverige, ifølge Gefle Dagblad.

Den kontantfri ændring træder i kraft fra oktober.

Foto: Ikea
Aubo Køkken og Bad flytter ind på Køkkenboulevarden

Bredskiftevej i Aarhus V, som også går under det populære navn ’Køkkenboulevarden’, bliver nu en køkkenforretning rigere. Den vestjyske køkkenproducent Aubo åbner en butik til oktober, som bliver butik nummer 22 i rækken. Aubo Køkken og Bad har 21 butikker i forvejen, der strækker sig fra Thisted til Bornholm.

Butikken skal styres af Kristian Vinther Kristensen, som i forvejen har en solid erfaring fra køkkenbranchen, og han tror på, at Aubos koncept kommer til at matche godt med Aarhus.

”Jeg håber og tror på, at Aubo passer rigtig godt i en by som Aarhus på grund af diversiteten i købersegmentet. Der er både efterspørgsel på de eksklusive køkkener med finurlige detaljer, men i ligeså høj grad er der et marked for de mere almindelige og afdæmpede køkkener til studielejlighederne og de almene boliger. Her er det ikke alle, der lige hiver penge op af lommen til en massiv træbordplade. Aarhus er indbegrebet af mangfoldighed, og med Aubos sortiment og udvalg ligner det et rigtigt godt match,” siger Kristian Vinther Kristensen i en pressemeddelelse.

Butikken slår efter planen dørene op til åbningsreception den 4. oktober.

Foto: Aubo Køkken & Bad
Kræftens Bekæmpelse får hjælp fra trolde

Gennem projektet Lykketrold Fundraiser fra Gjøl-lykketrolde har forbrugere haft mulighed for at støtte Kræftens Bekæmpelse. For hver solgt troldefigur blev der overført mellem 20 og 50 kroner direkte til Kræftens Bekæmpelse. Et beløb, der i en samlet sum er løbet op på 1.000.000 kroner.

Projektet har været støttet af en række kendte kunstnere, designere og kendisser, der har bakket op ved hver især at sætte deres kreative præg på troldene. Blandt de kendte ’trolde-kunstnere’ kan nævnes Kristian Von Hornsleth, Timm Vladimir, Jason Watt, Claus Holm, Christian Bitz og Jonas Schmidt. Baggrunden for projektet er, at Gjøl-troldens skaber, Thomas Dam, døde af kræft i 1989, og hans efterkommere har derfor ønsket at støtte forskningen i kræft samt hjælpe ramte familier.

Lykketrold Fundraiser har også haft afholdt en stor gallafest, hvor alle originalværkerne til figurerne blev bortauktioneret. Auktionen indbragte 779.000 kroner, som også er gået til Kræftens Bekæmpelse.

Foto: Gjøl-Lykketrolde