I denne uges korte nyheder kan du læse om to tekstilnyheder med fokus på bæredygtighed og velgørenhed, om en designvirksomhed, der har vundet en international designpris, om en ny køkkenbutik i Aalborg og om en møbelproducents afbrydelse af al samarbejde med Saudi-Arabien. 


Hver fredag samler 365DESIGN op på ugens korte nyheder og giver et overblik over, hvad der rører på sig i designverdenen.


Ferm Living lancerer nyt tæppe til velgørende formål

Designvirksomheden Ferm Living har netop lanceret et nyt tæppe, der skal støtte dansk Røde Kors. Tæppet Enfold er lavet af 100 procent uld i en blå melangevævning. Overskuddet fra salget af tæpperne går til dansk Røde Kors, hvor donationen fra hvert tæppe blandt andet kan bruges til at dele to tæpper til familier på flugt eller til de udsatte, der lever på gaden.

“Jeg er meget stolt af, at vi har muligheden for at støtte en god sag ved at gøre det, vi elsker, og jeg kan kun håbe, at så mange mennesker som muligt vil støtte kampagnen og hjælpe med at forbedre de livsvilkår, som mange familier lider under. Hvis vi alle gøre noget, så kan det gøre en stor forskel,” siger Trine Andersen, grundlægger af og kreativ direktør hos Ferm Living, i en pressemeddelelse.

Dansk Røde Kors sætter pris på donationen og den hjælpende hånd fra Ferm Living.

“Vi har brug for al den hjælp, vi kan få, og vi er meget glade for, at Ferm Living har valgt at hjælpe os i vores årlige kuldekampagne. Med denne donation kan vi f.eks. hjælpe mere og bedre i Syrien og naboregionerne,” fortæller Louise Holk, Corporate Fundraising Manager hos Røde Kors, i en pressemeddelelse.

Foto: Ferm Living
Ebb & Flow modtager international designpris

Den danske designvirksomhed Ebb & Flow er blevet tildelt titlen som vinder i kategorien ’Excellent product design – lighting’ med deres design Smykke ved den internationale designprisuddeling German Design Award. Lampen Smykke er designet af Susanne Nielsen. Prisuddelingen finder sted årligt med indsendelse af produkter i løbet af forårs- og sommermånederne, hvorefter en fagjury besående af internationale eksperter voterer i slutningen af sommeren.

Smykke kombinerer glas og krystal, og Ebb & Flow designer ud fra ideen om, at lys og lamper ikke bare er belysning og funktion, men at de også skal gøre en forskel i rummet.

Ebb & Flow har ud over vindertitlen også modtaget to ’Special mentions’ for deres design Lute og Futura, som ligeledes er designet af Susanne Nielsen.

Der uddeles priser fordelt på de tre kategorier ’Excellent product design’, ‘Excellenc communications design’ og ‘Universal design’, og spænder over alt fra lamper og møbler til apps og underholdning. Priserne overrækkes ved en ceremoni ved den internationale Ambiente-messe i Frankfurt i februar 2019.

Foto: Ebb & Flow
Aalborg får ny køkkenbutik med havudsigt

Den 1. november kan aalborgenserne se frem til en nybygget køkkenbutik. Køkkenvirksomheden Multiform slår dørene op til den nye butik på Aalborgs havnefront på Bådehavnsvej 11, hvor der fra glasfacaden bliver udsigt til både lystbådehavn og ’Kystens Perle’.

Indretningsarkitekterne bag Multiform Jannie Kjær og Bettina Mortensen har 35 års erfaring inden for køkkenbranchen, og Jannie Kjær har i en årrække drevet Multiform-butikken i Aalborg Syd.

”Vi flytter til en bydel i udvikling – i nærheden af Harbour Gate og Cloud City. Det er en ny og visionær bydel med fokus på kunst, kultur, gastronomi og arkitektur. Her kommer nordjyderne for at spise og nyde livet. Det er den helt rette stemning, når man skal se på håndlavede køkkener,” siger Jannie Kjær i en pressemeddelelse.

Multiforms egen klassiker, Fom 1 Køkken, som var det første design fra 1982 får en særlig plads i den nye butik.

”Vores nye køkkenbutik har Form 1 køkkenet en fremtrædende plads. Carsten Michelsen stiftede Multiform i starten af 80’erne og designede Form 1 i sit værksted i en baggård i Aarhus. Et gennemtænkt, enkelt og tidløst køkken, designet og bygget til at holde hele livet,” siger Jannie Kjær.

Ud over virksomhedens egen ’køkkenklassiker’, kommer den 200 kvadratmeter store butik også til at vise Multiforms andre køkkendesign.

Foto: Multiform
Kvadrat præsenterer nyt bæredygtigt tekstil

Det helt nye Re-wool-tekstil fra Kvadrat er designet af Magrethe Odgaard, som benytter sig af overskydende uld fra virksomhedens garnspinderi.

”Ideen var at skabe et både ærligt og miljøvenligt tekstil med et poetisk udtryk ved at genbruge overskydende materialer fra Kvadrats egen produktion,” siger designeren bag tekstilet Magrethe Odgaard i en pressemeddelelse.

Set på afstand ligner Re-wool glat melange, men ved nærmere eftersyn ses de dynamiske og diskret nuancerede detaljer fra genbrugsgarnet. Re-wool-tekstilet indeholder farvede sting på en mørkere baggrund.

Tekstilet lanceres i denne uge på Orgatec-messen i Köln.

Top-line indstiller al samarbejde med Saudi-Arabien

Direktøren for møbelproducenten Top-line, Svend Ø. Pedersen, melder ud, at virksomheden fremover ikke vil levere deres møbler til Saudi-Arabien grundet uroen og mystikken om den forsvundne journalist Jamal Khashoggi. Det fortæller han i et interview med Viborg Stifts Folkeblad. Virksomheden har leveret sofaer og polstrede stole til både Europa, USA og Mellemøsten, og siden 2008 også til Saudi-Arabien, men det skal være slut.

”Lille Svend P. kan overhovedet ikke ændre verden, det ved jeg godt. Men jeg er simpelthen nødt til at sige fra her. En journalist er blevet myrdet på sit eget lands konsulat. Så er man fandme trådt over grænsen,” fortæller Svend Ø. Pedersen til Viborg Stifts Folkeblad.

Lørdag aften sendte direktøren en sms til sin økonomidirektør om at indstille samarbejdet med Saudi-Arabien, og mandag sendte han ligeledes en mail til samarbejdspartnerne i Saudi-Arabien med samme besked.

”Jeg kan slet ikke have, at der ikke skulle komme en modreaktion på det, der er sket. Jeg ved godt, at min lille virksomhed ikke gør nogen forskel, men min grænse er nået,” siger Svend Ø. Pedersen.

Foto: Top-line