Måske har du allerede tætpakket dit program for de næste par dage, men hvis ikke, så har vi her et par bud på, hvad der er værd at opleve på den københavnske designfestival.

Så er det nu. 3 Days of Design begynder i dag. Hele branchen har sitret og arbejdet på højtryk for få deres showrooms klar til årets designfestival.

Hvis du ikke allerede har fyldt kalenderen med spændende events og oplevelser med dine foretrukne designere og brands, så har vi her et par bud på oplevelser, du ikke bør misse.

Framing, Odd Fellow Palæet, Bredgade 28

Igen i år åbner Framing dørene til Odd Fellow Palæet under 3 Days of Design.

“Vi trænger alle til at komme ud og opleve noget igen, og få en masse ny inspiration. Framing er tilbage i Odd Fellow Palæet, og vi kan igen vise moderne design i de storslående historiske lokaler. Vores mål er at bringe den helt særlige stemning og atmosfære fra udstillingerne i Milanos palazzoer til København. Jeg har fulgt 3 Days of Design fra den spæde start, og jeg ved, hvor vigtig lokationen er, derfor er jeg ekstra glad for at invitere indenfor i et af byens fineste rokoko-palæer,” siger founder af Framing, Samira Kudsk.

Lokalerne er fra midten af 1700-tallet og kan i år byde 31 udstillende brands fra både ind- og udland velkommen. En række internationale brands, der ikke har egne showrooms i København, har dermed ulighed for at udstille i byen under designfestivalen.

På Framing kan du opleve: Akaba, Bernstorffsminde by YBP, Cooee Design, Dynaudio, Emeco, Estiluz, Eva Solo Furniture, Expormim, Form & Refine, Frostline, Gancedo, Huguet, Ifö Electric, Ingo Maurer, Kasthall, Kettal, Kunstindustrien, Luceplan, LZF lamps, Magis, Martin Kechayas, Mindo, Mogen Hansen DENMARK, Naver Collection, Northern, Pappelina, Petite Petite, Sami Kallio, Skovgaard Jensen 1903, String Furniture og Viccarbe.

DDCated, Kongernes Lapidarium, Christiansborg slot – Frederiksholms Kanal 29

DDcated har igen i år har valgt at facilitere rammerne for et fælles branche designhub med nye og etablerede designbrands i Kongernes Lapidarium under 3 Days of Design.

”DDcated designhub er skabt ud fra den overbevisning, at der opstår synergi, når små og store designbrands går sammen og råber i flok. Sidste år oplevede vi, hvordan vi med 2000 besøgende skabte et rigtig godt udstillingsvindue – ikke mindst for de mange mindre designbrands, som ikke selv har ressourcerne til at stå på egne ben under 3 Days of Design,” siger Lene Wiberg, én af de tre stiftere af DDcated, som også tæller branchefolkene Thomas Wiberg og Peter Mørk.

I år kan man på DDcated opleve 48 små og store designbrands herunder blandt andet Kolding Designskole.

På DDCated kan du opleve: Aluproff , Asplund, Avolt, AYTM, Balderu, Baux, Blå station, Brunner, by Finderup, Cadot design, Con’ N’ Wood, David Trubrigde, Designskolen Kolding, Duus og Møller, EBB & FLOW, EFG og, Partner,  Gärsnäs, Fraster, Glimakra, HabiWe, Horreds, Holstein Folds, Houe, Inside Swedish Design, Isimar, Jab, Johanson Design, Källemo, Kinnarps, Lammhults, Leeke home , Lilli Lamps, Lightman , Lise Vester, Lise Dige, Materia, Mizetto, MEIPOP, Magicoclaudio, Nachshon Studio, NCP Furniture, Oaklings, Ofyr, Ogeborg, Poetry Lab, QQ design, Rebello Décor, Savir, Scandiform , STOFF Nagel, Storm Carpet, Studio Sindum, Svensk Form Väst, Swedese, Swedish Girls, Søuld, Søren Lund Møbler, Taktil Studio, Tarkett, Thors Design, TreCe, Trimm Copenhagen, We do wood, Woud og Zero.

Fritz Hansen Pavillon, Designmuseum Danmark, Bredgade 68

En af årets must sees må være Fritz Hansens Pavillon. Denne sommer er Fritz Hansen gået sammen med det anerkendte arkitektfirma Henning Larsen om tilblivelsen af Fritz Hansen Pavillonen til 3 days of Design. Pavillonen er skabt ud fra en nordisk designfilosofi, centreret omkring dagslys og naturlige materialer.

”I anledningen af Fritz Hansens 150 års jubilæum ønskede vi at skabe en rumlig oplevelse, som samtidig kunne fungere som en bæredygtig ramme om vores udstilling under 3 Days of Design – en facilitator for design fra Fritz Hansen. Pavillonen, der er bygget i massivt træ, er inspireret af den omkringliggende have som et hybridrum med flydende overgange mellem inde og ude,” siger Eva Ravnborg, markedsdirektør Danmark og partner hos Henning Larsen.

Pavillonen er bygget efter principperne for cirkulært design og bæredygtighed i fokus. Faktisk kan den skilles ad igen, del for del. Dette sikrer, at spildprocenten ligger på et minimum, og at alle materialer kan blive genbrugt andre steder – blandt andet til ombygningen af Fritz Hansens eget hovedkvarter.

Du kan se det fulde program for 3 Days of Design her.

 

Foto: Fritz Hansen