Under temaet ’The Future is now’ kommer dette års Trends & Traditions bredt rundt om den bæredygtige dagsorden – både blandt de over 130 udstillere, i de syv talks med prominente talere og i de mange forskelligartede initiativer.

Efter aflysning af Trends & Traditions i 2020 efterfulgt af rykning af datoen i 2021 fra den 6. maj til den 25. august er der efterhånden bygget en del forventningsglæde op hos både arrangøren Holmris B8 og de mere end 130 udstillere.

I næste uge løber brancheeventet målrettet kontraktmarkedet endelig af stablen på den faste adresse i Lokomotivværkstedet i København. Denne gang bliver det med det gennemgående tema: ‘The Future is now’.

Netop dette tema er ifølge Holmris B8 vigtigt at sætte fokus på, idet møbel- og designbranchen er nødt til at agere bæredygtigt og handle nu for at sikre de næste generationer et værdigt liv på en naturrig klode.

”Derfor stiller vi i år skarpt på, hvordan vi med design, arkitektur, møbler, innovation og handlinger nu og her kan sikre en grønnere fremtid,” forklarer arrangøren om årets tema.

Henrik Holmris, stifter og Creative Director i Holmris B8, kan med stor glæde byde både rekordmange gæster og udstillere velkommen:

”Trends & Traditions er det første event i møbelbranchen i rigtig lang tid, så derfor er vi glade for, at vi både kan byde et rekordstort antal gæster – omkring 4.000 – velkomne og ligeledes stable dette event på benene med rekordmange udstillere, hvor vi er helt oppe på 142. Vi er utrolig spændte på at se, hvad vores mange partnere – såvel etablerede som de små upcoming – tager med af bæredygtige løsninger og produkter, men vi ved, at der er meget godt i vente.”

 

Så meget udleder de enkelte møbler

Temaet, der har karakter af et opråb til branchen, kommer til udtryk gennem flere forskellige initiativer under eventet – blandt andet planter Trends & Traditions et træ for hver gæst, der besøger eventet.

De mere end 130 udstillere, som både tæller store etablerede spillere i møbelbranchen og nye upcoming brands, er blevet bedt om at fokusere på de bæredygtige elementer i netop deres produkter og vise dem frem på deres stande.

Udstillerne bliver også tilbudt at købe fem træer på Holmris B8’s stand og dermed neutralisere CO2-udslippet for en arbejdsstation bestående af bord, stol og opbevaring

Derudover lancerer Holmris B8 i samarbejde med flere af de udstillende designbrands en møbelkollektion, hvor man kan få indblik i, hvor meget hvert møbel belaster klimaet i CO2e.

Klimabelastningen er udregnet med værktøjet Målbar, som beregner et produkts klimabelastning fra start til slut – fra råvarer, over produktion til transport og afskaffelse.

Kollektionen går under navnet Nordic Collection og tæller over 60 møbler fra 16 brands som Montana, Hay og Muuto.

 

Eksperter byder ind med grønne talks

Fokusset på bæredygtighed skinner også tydeligt igennem i årets foredragsprogram. Gennem syv talks bliver bæredygtighed belyst fra flere forskellige vinkler – blandt andet certificeringers betydning, grønne offentlige indkøb og skabelse af bæredygtige rum.

“Vi har virkelig gjort os umage for at skabe et interessant talk-program med fokus på bæredygtighed og udsyn på fremtiden under temaet ’The Future is now!’, som kommer til at gennemsyre hele eventet,” fortæller Henrik Holmris.

Talk-programmet byder både på eksperter i arkitektur, møbeldesign og bæredygtighed generelt. Også en fremtidsforsker og en kultursociolog er inviteret til at tale om fremtidens grønne forretningsmodel og de kommende generationer.

Til at styre og moderere talk-scenen har Holmris B8 hyret arkitekt og TV-vært Ane Cortzen.

Se det fulde foredragsprogram her.

Foto: Trends & Traditions