Tyske messer må aflyse: ”Vores planer har ikke kunnet undgå pandemiens påvirkning”

Messe Frankfurt må smide håndklædet i ringen, da pandemien spænder ben for planlægningen af forårets messer.

Lige som design- og møbelbranchen håbede på igen at kunne mødes i foråret 2021, bliver flere events og messer nu aflyst eller flyttet.

Nu meddeler den tyske messearrangør Messe Frankfurts, at The International Consumer Goods Show 2021 er aflyst grundet pandemien. Messen, som var planlagt som en specialudgave, der kombinerede de tre messer Ambiente, Christmasworld og Paperworld, skulle efter planen afvikles fra den 17. til den 20. april 2021. Det bliver desværre ikke muligt.

Samtidig bliver de tre tekstilmesser Heimtextil, Techtextil og Texprocess, der var udskudt fra januar til maj 2021, ligeledes ikke afholdt.

At events såsom messer fortsat er forbudt i Tyskland på ubestemt tid kombineret med de internationale rejsebegrænsninger gør det umuligt for Messe Frankfurt at eksekvere forårets messeplanlægning.

”Coronapandemien har taget hovedfokus, og vores planer har ikke kunnet undgå dens påvirkning. På baggrund af den aktuelle situation ville det ikke være muligt for os at opfylde vores kunders krav til internationale messer i april eller maj,” fortæller Detlef Braun, medlem af direktionen i Messe Frankfurt, i en pressemeddelelse.

For stadig at kunne tilbyde udstillere og indkøbere en messelignende oplevelse, har Messe Frankfurt skabt flere forskellige digitale tilbud.

Næste afholdelse af messerne vil foregå I 2022, hvor Heimtextil vil finde sted fra den 11. til den 14. januar, Christmasworld vil foregå fra den 28. januar til den 1. februar, Paperworld og Creativeworld vil blive afholdt fra den 29. januar til den 1. februar, mens Ambiente vil åbne dørene fra den 11. til den 15. februar 2022.

Foto: Messe Frankfurt