Oslo Design Fair: ”Messen er vigtigere end nogensinde”

På trods af coronaudbruddet fortæller Oslo Design Fair nu, at de fortsat planlægger at afholde august-messen. Det bliver dog på en markant anderledes måde, end hvordan messen ellers er blevet afholdt.

”Oslo Design Fair er design- og interiørbranchens vigtigste mødested og har i 36 år bidraget til øget handel mellem producenter, indkøbere og butikker. Det tror vi er vigtigere end nogensinde. Derfor har vi besluttet at gennemføre Oslo Design Fair i august,” fortæller messen.

For få uger siden kunne Oslo Design Fair fortælle, at de ville gøre alt for at åbne dørene til august og holde fast i de planlagte datoer. Det er altså fortsat planen hos Oslo Design Fair, som planlægger en messe, der dog kommer til at skille sig ud fra de forgangne år.

”Vi glæder os til at byde vores udstillere og gæster velkommen. Samtidig er der intet, som er vigtigere end folks sundhed. Med 40.000 kvadratmeter har vi plads nok til at gennemføre messen på en måde, som ikke bidrager til øget smittespredning,” fortæller Liv Kindem, der er kommerciel direktør hos Norges Varemesse.

Norges Varemesse, som ejer Oslo Design Fair, sætter sundhed i første række. Derfor samarbejder messen med kommunen i Lillestrøm for at finde frem til målrettede tiltag såsom større afstand mellem standene, afstand mellem besøgende og øget fokus på hygiejne.

 

En anderledes messe

Derudover fortæller messen, at den norske regerings forbud mod arrangementer med over 500 deltagere ikke vil gælde for Oslo Design Fair, da messen vil blive afviklet på en anderledes måde.

”Forbuddet mod store forsamlinger kommer ikke til at gælde for Oslo Design Fair, så længe vi gennemfører messen på en lidt anderledes og enklere måde. Messen vil blive mere tilpasset til handel og mindre til inspiration og trends. Vi vil løbende holde udstillere og besøgende informeret om, hvad det vil betyde i praksis og håber på forståelse for, at ikke alt er fuldt afklaret fra i dag,” siger Liv Kindem.

Oslo Design Fair vil derfor ikke arrangere foredrag eller trendudstillinger til august. Dette vil i stedet blive afviklet til messen i januar 2021.

For nylig gennemførte messen en spørgerunde der viste, at 80 procent af indkøberne som tidligere har deltaget, planlægger at komme på messen i august.

”Det siger alt om, hvor vigtig Oslo Design Fair er for at kunne gøre indkøb og fylde butikkerne med de rigtige varer, så vi kan få gang i hjulene igen,” siger Liv Kindem.