Bank redder Jacob Jensen Design fra konkurs

Designvirksomhedens gæld er reduceret, og en konkurs er undgået. Med ejerskab af 94 procent af aktierne kæmper kendt erhvervsmand for at få virksomheden på rette kurs igen.  

I mange år har den danske designvirksomhed Jacob Jensen Design haft problemer med økonomien. Tilbage i 2012 gik den kendte erhvervsmand Lars Kolind ind i virksomheden og har siden da investeret godt 30 mio. kroner for at få designikonet op i gear igen. I dag ejer han 94 procent af aktierne og er formand for bestyrelsen i virksomheden.

Nu tyder det på, at Jacob Jensen Design kan se mere positivt på fremtiden. Ifølge Skive Folkeblad ville virksomheden være gået konkurs, hvis ikke Salling Bank og Vækstfonden havde indvilliget i at reducere Jacob Jensen Designs gæld. Det blev godkendt mandag den 22. juni 2020 på en generalforsamling.

”Jeg og Jacob Jensen Design er meget taknemmelig over den måde, Salling Bank og Vækstfonden har taget ansvar for, at Jacob Jensen Design kan komme godt videre,” fortæller Lars Kolind til Skive Folkeblad.

Han kan dog ikke bekræfte, at virksomheden endeligt er reddet fra konkurs overfor avisen. Der er stadig en del teknik i rekonstruktionen af Jacob Jensen Designs gæld, forklarer han. Den nye løsning for rekonstruktion betyder blandt andet, at rentebyrden falder med over 80 procent.

Foto: Jacob Jensen Design