Hvor åbner Carl Hansen & Søn ny flagsskibsbutik? Hvem bliver den nye direktør for Magasin? Og hvilken virksomhed har Sengespecialisten købt sig ind i? Få svarene, når 365DESIGN samler op på nyheder fra uge 42.

 

Carl Hansen & Søn rykker hjem til Odense

Møbelvirksomheden, der har sit flag plantet rundt om i verdens storbyer med flagskibsbutikker, vælger nu at ’rykke hjem’ til Odense ikke langt fra virksomhedens hovedsæde og produktion i Gelsted.

Den 28. oktober 2021 åbner Carl Hansen & Søn således dørene til en ny flagskibsbutik på Flakhaven 1 i Odense. Her vil 3. generationsejerne Inger og Knud Erik Hansen stå klar til indvielsen sammen med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

Ifølge Knud Erik Hansen har det altid været et ønske at åbne en butik på hjemmebanen i Odense. Derfor vækker det også står glæde, at Carl Hansen & Søn kan fejre sin 113-års fødselsdag med åbningen af den nye flagskibsbutik.

 

Sengespecialisten på opkøb: Tager en bid af onlinemarkedet

Den Lars Larsen Group ejede kæde Sengespecialisten har købt 78 procent af webshoppen Sengetid.dk med virkning fra den 15. oktober 2021. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

”Vi er specialister i at sælge de helt rigtige senge til de kunder, der kommer ind i butikken, mens Sengetid er eksperter i at sælge senge til de kunder, der foretrækker at handle online. Derfor er Sengetid.dk det perfekte match for os,” lyder det fra CEO hos Sengespecialisten Martin Amstrup Bang.

Han tilføjer:

”I Lars Larsen Group og SengeSpecialisten har vi længe fulgt udviklingen i Sengetid.dk, og vi har også flirtet med stifterne tidligere, uden at det er blevet til mere. Men nu er begge parter enige om, at vi har fundet det helt rigtige tidspunkt til at dele seng.”

Sengetid.dk er stiftet af Nick Manhart Christensen og Nickolai Dalvang, der også i fremtiden vil være medejere af virksomheden. Nickolai Dalvang bliver en del af bestyrelsen, mens Nick Manhart Christensen fortsætter som CEO.

Parterne ønsker ikke at oplyse de økonomiske detaljer vedrørende overtagelsen.

 

Intern spidsprofil bliver ny adm. direktør i Magasin

Tidligere på året kunne stormagasinet Magasin melde ud, at de havde fået nye ejere. Køberne var den familieejede virksomhed Peek & Cloppenburg, der driver omkring 140 butikker i 15 lande samt internationale onlinebutikker gennem datterselskabet Fashion ID.

Nu sætter en ny mand sig i stolen som direktør for Magasin og overtager posten fra Peter King. Den nye direktør Peter Fabricius har været ansat hos Magasin i over 16 år – siden 2009 som økonomidirektør og som en del af ledelsen.

”Sammen med mit ledelsesteam og alle vores mange dygtige medarbejdere vil jeg med ild i øjnene fortsætte og ikke mindst accelere vores omnichannel-rejse. Magasin har i dag et utrolig godt udgangspunkt, både økonomisk og organisatorisk, og med vores nye ejere og et stærkt hold af ledere og specialister glæder jeg mig til at udvikle Magasins position som det førende stormagasin inden for fashion, beauty og design,” lyder det fra Peter Fabricius i en pressemeddelelse.

I dag har Magasin syv stormagasiner fordelt rundt om i Danmark samt en onlineshop i både Danmark og Sverige.

 

Foto: Carl Hansen & Søn, Peter Fabricius