Stålfirmaet Brødrene Jørgensen Components, der er producenten af den ikoniske Kubus-lysestage, er taget under konkursbehandling.

Stålfirmaet og producenten af den kendte Kubus-stage, Brødrene Jørgensen Components, er gået konkurs. Det bekræfter advokat Flemming Bastholm fra Horten, der er indsat som kurator på konkursboet, til Finans.

”Selskabet har lidt og haft problemer gennem noget tid. Ledelsen og de finansielle kreditorer har besluttet at få ryddet op i koncernen. Derfor skærer man nu den usunde del fra koncernen, så man ikke sidder med et tungt produktionsapparat i en designvirksomhed,” fortæller advokat Flemming Bastholm.

Stålfirmaet er en del af den koncern, der også rummer designvirksomheden By Lassen. Netop By Lassen får produceret nogle af sine design hos Brødrene Jørgensen Components, men advokat Flemming Bastholm oplyser, at konkursen kun vil påvirke By Lassen i et begrænset omfang.

Ydermere fastslår Flemming Bastholm, at der arbejdes på hurtigst muligt at finde en måde, hvorpå By Lassens produkter kan blive produceret. Derudover fortæller han, at man forsøger at finde en investor, der vil købe Brødrene Jørgensen Components.

Stålfirmaet er mere end 30 år gammelt og havde i alt 25 ansatte, der blev sendt hjem fra arbejde som følge af konkursen.