Folkene bag Red Dot Award vil styrke det internationale designfællesskab med lanceringen af ’The Red Dot Network’.

Den internationale Red Dot Award er blevet uddelt siden 1955 og tilhører en af de mest anerkendte designkonkurrencer i verden. Stifterne af Red Dot Award er overbeviste om, at design bringer folk tættere – ligesom konkurrencen har gjort i årtier. Grundlæggerne mener at de internationale konkurrencer og aktiviteter har skabt grobund for et globalt fællesskab, der fra den 1. oktober 2019 vil blive kaldt The Red Dot Network.

Formålet med det nye netværk er at synliggøre den etablerede designverden og give medlemmerne mulighed for at udnytte det produktivt. Netværket skal samle virksomheder, designere og kuratorer i et unikt fællesskab, hvor medlemmer kan spare med hinanden og have tilgang til adskillige ydelser, der kan styrke og udvikle fagligheden i design.

For at blive udvalgt som medlem til det nyetablerede netværk, skal man udpeges af en allerede eksisterende ’Red Dot Ambassador’. En sådan ambassadør er en professionel aktør, der er kendt fra den internationale designscene og som oftest er kurator i en af Red Dot Awards tre kategorier; Product design, Brands and Communication Design eller Concept Design.