Koncernen, der blandt andet står bag en række selskaber i møbel- og interiørbranchen, kom ud af 2020/21 med nye rekorder på både top og bund.

Den danske storkoncern Lars Larsen Group kan nu løfte sløret for nøgletallene i regnskabsåret 2020/21.

Koncernen, der blandt andet står bag Ilva, Sengespecialisten, Sofacompany, Actona og Bolia, kom på trods af coronaudfordringer i flere af sine virksomheder ud af regnskabsperioden med nye rekorder. Både omsætningen og indtjeningen nåede således nye højder.

Omsætningen sluttede på 39,1 mia. kroner, mens indtjeningen endte på 6,5 mia. kroner før skat svarende til en stigning på mere end 50 procent.

”Det er et resultat, som alle medarbejdere kan være stolte over. Det seneste regnskabsår har været en dynamisk periode, hvor det for os har været afgørende at holde fokus på at kunne omstille os hurtigt uden at miste fokus på målet om at skabe værdi på lang sigt,” fortæller President & CEO i Lars Larsen Group, Jesper Lund, i en pressemeddelelse.

 

Jysk dominerer overskuddet

Ikke overraskende er det Jysk-kæden, der står bag den største del af overskuddet. Jysk genererede i regnskabsperioden en indtjening før skat på hele 4,5 mia. kroner.

Men også indtjeningen i nogle af koncernens øvrige selskaber er vækstet markant. Indtjeningen i de øvrige Lars Larsen Group-selskaber er gået fra 64 mio. kroner til 393 mio. kroner, mens investeringsaktiviteterne er steget fra 449 mio. kroner til 1,6 mia. kroner.

 

Flere selskaber under koncernens vinger

I løbet af regnskabsåret er medarbejdertruppen øget med omkring 2.000 ny medarbejdere i koncernen.

Ikke kun antallet af medarbejdere er vækstet i løbet af regnskabsperioden. Også antallet af selskaber i Lars Larsen Group er blevet forøget. De seneste 12 måneder har koncernen fået ejerskab over Sofacompany, Sängjätten, Sengetid.dk, Theca og Melex samt opnået 41 procent af ejerskabet af Formuepleje.

”Det er en grundværdi i Lars Larsen Group, at vi ønsker at skabe vækst og udvikling i samfundet. Derfor har vi heller ikke sparet os til et større overskud. Tværtimod har vi investeret mere end nogensinde før til gavn for både Lars Larsen Group og det omgivende samfund,” udtaler Jesper Lund, der også kan fortælle, at Lars Larsen Group har investeret 2,6 mia. kroner i driften af koncernens øvrige virksomheder.

 

Foto: Jesper Lund