For første gang i virksomhedens 111-årige historie lander Carl Hansen & Søn en omsætning på over en halv milliard kroner. Inden udgangen af 2022 forventer direktøren at runde en milliard kroner.

Carl Hansen & Søn Holding A/S har netop offentliggjort årsregnskabet for 2018. Regnskabet, der er nummer 111 i rækken, præsenterer en rekordomsætning og et overskud på 10,5 mio. kroner.

Med en toplinje, der vækster med 26,3 procent, indkasserer Carl Hansen & Søn en rekordomsætning på 628,2 mio. kroner. Det er første gang i virksomhedens 111-årige historie, at de opnår en omsætning på over en halv milliard kroner.

En massiv fremgang på både det europæiske og nordamerikanske marked, åbning af fire nye flagskibsbutikker og en omfattende digital omstilling er nogle af de årsager, som medvirker til den vækstende omsætning.

”Jeg er stolt af, at vores globale vækstrejse fortsætter ufortrødent. Særligt væksten i Europa og USA var skelsættende, og det betyder, at vi snart eksporterer tre fjerdedele af vores solgte varer. De fyldte ordrebøger og den massive efterspørgsel over hele kloden bekræfter os i, at den internationale interesse for vores danske møbelklassikere og håndværk i verdensklasse kun er stigende. Det oplevede vi også ved åbningen af fire nye flagshipstores i London, San Francisco, Stockholm og Osaka. Med vores nuværende tempo tror jeg på, at vi når vores langsigtede mål om en milliardomsætning i 2022,” udtaler Knud Erik Hansen, adm. direktør hos Carl Hansen & Søn, i en pressemeddelelse.

Carl Hansen & Søn oplevede især, at årets storsælger Hans J. Wegners CH24-stol – Y-stolen, øgede omsætningen gevaldigt. Designikonet solgte dog ikke nok til at producere vækst på bundlinjen. I 2018 oplever Carl Hansen & Søn et fald på 5,3 mio. kroner sammenlignet med årsresultatet i 2017, der endte på 15,8 mio. kroner. Ifølge direktøren skyldes dykket investeringer, engangsomkostninger og sommervejret.

”Selv om det ramte andre hårdere end os, smittede det naturligvis også af på vores bundlinje. Det er klart, når man har en fuldt bemandet fabrik, der producerer til lager på grund af, at kunderne er på stranden. Helt ærligt kan jeg da godt forstå, at kunderne i højere grad ville nyde sommersolen end at købe møbler. Heldigvis vendte kunderne hurtigt tilbage, da sommeren gik på hæld, hvilket resulterede i, at vi nåede omsætningsbudgettet for 2018,” siger Knud Erik Hansen.

 

Investerer i fremtiden

I 2017 lagde Carl Hansen & Søn 178,9 mio. kroner i fremtidige investeringer. Med en reducering på 130,5 mio. kroner ender møbelvirksomheden med at fremtidssikre virksomheden med 48,4 mio. kroner i 2018.

”Hos Carl Hansen & Søn er det afgørende, at vi tænker langsigtet, og derfor løser vi fremtidens udfordringer nu. Ved at investere og få ryddet engangsomkostninger af vejen, tager vi ansvar og ruster os til at kunne håndtere den fremtidige vækst og stigende efterspørgsel endnu bedre,” siger Knud Erik Hansen og fortsætter:

“I 2018 har vi desuden investeret i og fokuseret på at ruste Carl Hansen & Søn endnu bedre digitalt. Vores nye e-commerce platform gør, at vi endnu lettere kan møde forbrugerne, uanset om de sidder i Tokyo, Toulouse eller Tikøb.”

Læs også: Carl Hansen & Søn: ”Vi vil aldrig hvile på laurbærrene”

Udover investeringer i en ny e-commerce platform har Carl Hansen & Søn også investeret i optimering af produktionsfaciliteter og maskinkapaciteten på fabrikken i Gelsted på Fyn.

For det igangværende regnskabsår stræber Carl Hansen & Søn efter en vækst på 15 procent.

“Som følge af de ansvarlige investeringer og håndteringen af engangsomkostninger, som vi har prioriteret i 2018, forventer jeg derfor også, at 2019 bliver et år, hvor toplinjen slår bedre igennem på bundlinjen,” siger Knud Erik Hansen.

Møbelvirksomheden forventer at runde en milliardomsætning ved udgangen af 2022.

 

Nøgletal for Carl Hansen & Søn Holding A/S. 

(i mio. kroner) 2018 2017 2016 2015
Omsætning 628.2 497.4 422 369,6
Årets resultat 10.5 15.8 17.3 5.3
Årets investeringer 48.4 178.9 31.6 22.7
Egenkapital 102.4 99.7 81.1 53.5
Foto: Carl Hansen & Søn