Ilva kommer ud med et forbedret driftsresultat på 53 mio. kroner i 2018/19. Alligevel er det ikke nok til at vende underskud til overskud for den danske møbelkoncern.

Den danske møbelkæde har forbedret sit resultat med 53 mio. kroner, men alligevel viser bundlinjen, at Ilva efter flere år stadig kører en underskudsforretning. Ilva, der tidligere på året udvidede sit butiksarsenal med 34, da Idémøbler overgik til Ilva, har nu offentliggjort dele af det første regnskabsår efter sammenlægningen af de to Lars Larsen Group-møbelkæder.

De nye tal viser, at Ilva omsatte for 6 procent mindre i 2018/19. Omsætningen falder således fra 1,7 mia. kroner til 1,6 mia. kroner. Driftsresultatet bevæger sig dog i den anden retning og oplever forbedring sammenlignet med 2017/18. Det betyder, at Ilva kommer ud med et driftsresultat på -45 mio. kroner i stedet for -98 mio. kroner som i 2017/18.

”Overordnet er jeg meget tilfreds. Vi havde en klar målsætning om at forbedre resultatet, og det er lykkedes. Men Ilva giver stadig underskud, så der er masser af opgaver forude, før missionen er fuldført,” fortæller administrerende direktør i Ilva, Rami Jensen, i en pressemeddelelse.

 

Kunderne har taget godt imod sammensmeltning

Tidligere på året blev det offentliggjort, at de to Lars Larsen Group-møbelkæder skulle slås sammen under samme navn (link til tidligere artikel). Sammensmeltningen af de to kæder skulle blandt andet tilbyde et bredere udvalg af produkter til kunderne, hvilket kunderne, ifølge Rami Jensen, har taget godt imod.

”Kunderne har taget godt imod det nye sortiment, der er en blanding af de kendte bestsellers fra Idémøbler og masser af spændende nyheder fra Ilva. Vi har gjort os stor umage for fortsat at kunne tilbyde kunderne Danmarks største udvalg, specielt til stuen og spisestuen,” siger Rami Jensen.

Den gode modtagelse fra kunderne vurderer Rami Jensen som afgørende for de kommende regnskabsår. Han håber nemlig på, at den kan medvirke til, at Ilva inden for de kommende år kan indhente de 6 procent i omsætningen, som gik tabt i 2018/19 årsregnskabet.

”Seneste regnskabsår handlede om at gennemføre store ændringer og forbedre resultatet blandt andet gennem lukning af tre butikker. Det betød også, at omsætningen faldt med cirka 6 procent. De 6 procent og mere til skal vi selvfølgelig hente tilbage i de kommende år, og derfor er jeg utrolig glad for, at kunderne har taget godt imod det nye Ilva. Det er helt afgørende for vores fremtidige succes,” forklarer Rami Jensen.

 

Nøgletal for Ilva A/S
(i mio. kroner) 2018/19 2017/18 2016/17
Omsætning 1.650 1.754 1.773
Driftsresultat -45 -98 -89