Dansk lysdesigner åbner sin første butik

Charlotte Brandt har med ’Sonobe Light Butik & Studio’ slået dørene op til sin første fysiske forretning. ”Modtagelsen har været langt bedre end forventet,” udtaler Charlotte Brandt til 365DESIGN og løfter sløret for planer om udvidelse i udlandet.

Sonobe Light, der fremstiller håndfoldede lamper i papir, har med den danske lysdesigner Charlotte Brandt i spidsen åbnet virksomhedens første fysiske butik på Frederiksberg i København. Butikken hedder ’Sonobe Light Butik & Studio’ og ligger i forlængelse af virksomhedens værksted. Det oplyser Sonobe Light i en pressemeddelelse.

”Modtagelsen har været langt bedre end forventet. En meget stor del af mit netværk valgte at komme til reception på åbningsdagen. Der var 110-120 gæster fra klokken 11.00-16.00, og det var en helt igennem positiv oplevelse – en overvældende dag fuld af skønne kommentarer til både butikken og værkstedet,” udtaler Charlotte Brandt til 365DESIGN.

Forretningen har udviklet sig stille og roligt siden sin begyndelse for fire år siden. Pladsen i hjemmeværkstedet er siden blevet for trang for Charlotte Brandt, der har savnet et udstillingsvindue for sine kreationer, hvorfor hun nu har valgt at åbne sin første butik, fortæller hun.

 

Fotos: Ahlberg Photo

 

Planer om udlandet

Med sin nye butik vil Charlotte Brandt skabe et sted, hvor hun kan møde sine kunder og skabe en personlig oplevelse omkring køb af Sonobe Lights produkter, fortæller lysdesigneren, der også håber at udvide sit professionelle netværk gennem forretningen.

”Jeg håber, det giver mere struktur og tid til at arbejde mod mere synlighed og et større forhandlernetværk. Frem til nu har mine salgskanaler primært været kunsthåndværk- og museumsbutikker. Ambitionen er også at finde nogle gode bolig- og designbutikker, der kan forhandle mine lamper,” lyder det fra Charlotte Brandt.

Det er ikke kun de danske kunder, der sætter pris på Charlotte Brandts kreationer. Af og til får lysdesigneren også forespørgsler fra udlandet, hvorfor en webshop til nabolandene lige nu ligger højere end endnu en butik på prioriteringslisten. I første omgang glæder lysdesigneren sig over sin nye butik og har ikke planer om at åbne en ny, før denne er løbet godt i gang, fortæller Charlotte Brandt.

Sonobe Light er stiftet for fire år siden og har senest lanceret kollektionen ’Sonobe Sense’, som blev lanceret på sidste års Trends & Traditions.

 


Interesserer du dig for retail, og vil du gerne læse endnu mere herom? pej gruppen udgiver magasinet Retail Mag, der er skrevet til og for dem, der interesserer sig for fremtiden inden for detail- og nethandel. Magasinet giver overblik, perspektiv og inspiration og lægger op til fordybelse og strategisk planlægning. Retail Mag nr. 1 2020 udkommer den 1. april. Læs mere om magasinet her.