X-Akt i Herning afvikler forretningen efter en længere årrække med manglende indtjening. Det bliver fortalt i en video på butikkens Youtube-kanal.

Manglende indtjening gennem en periode på over fire år er årsag til, at interiør– og møbelbutikken X-Akt afvikler driften. Det fortæller salgs- og marketingchef Flemming Kjær Vibjerg i en video på butikkens Youtube-kanal.

”Jeg er meget ked af at skulle afvikle og lukke en forretning med mere end 20 år på bagen, der har været så dybt forankret i lokalmiljøet,” fortæller Flemming Kjær Vibjerg i videoen.

Flemming Kjær Vibjerg overtog ansvaret for driften i december 2017. I videoen fortæller han, at X-Akt ikke er i økonomiske vanskeligheder, men henviser til, at hvis butikken ikke kan lave positive tal på bundlinjen, så mister både medarbejderne og ejerne motivationen i dagligdagen.

”Jeg har forsøgt at forbedre situationen sammen med mit team gennem en lang række forskellige initiativer, men i en stadig udfordret branche, hvor vi ikke hver gang har været det naturlige valg for vores potentielle kunder, så vurderer jeg, at det rigtige er at afvikle og lukke X-Akt,” fortæller Flemming Kjær Vibjerg.

I videoen bruger Flemming Kjær Vibjerg også tid på at takke medarbejderne, kunderne, leverandører, rådgivere og venner af huset.

Den endelig slutdato for X-Akt er endnu ikke fastlagt.


X-Akt blev stiftet af ægteparret Preben og Ulla Hjort i 1994, som i 2014 solgte virksomheden til Bent Povlsen. Ægteparrets datter, Mette Hjort Hay, står sammen med sin mand, Rolf Hay, bag designvirksomheden Hay.