Flemming Lassens lænestol ’Den Trætte Mand’ har fået en international designpris.

Siden By Lassen lancerede ’Den Trætte Mand’ i 2014 har den været interessant for flere designinteresserede verden over. Nu kan den familieejede virksomhed for anden gang pryde sig med en tysk hæderspris. Flemming Lassens designstol ‘Den Trætte Mand’ har nemlig vundet en award-titel fra German Design Award 2020.

“Vi er utroligt taknemmelige for at have vundet denne award, og den betyder meget for os, da vi sætter en ære i at videreføre og give nyt liv til Flemming og Mogens Lassens møbler. Prisen vidner om, at stolen har et formsprog og et design, der stadig er relevant og vækker opsigt her næsten et århundrede efter den første gang blev introduceret,” fortæller Søren Lassen i en pressemeddelelse.

’Den Trætte Mand’ blev oprindelige designet til Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1935. Her fik den meget opmærksom på baggrund af sine organiske former og bamselignende lammeskindspolstring. Arkitekt Flemming Lassen har selv udtalt, at stolen skulle føles ”så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen”.

Flemming Lassen er uden tvivl lykkedes med dette, da det netop er det organiske formsprog og hyggelige udtryk, som er blandt årsagerne til, at lænestolen fik tildelt awarden.

“Med sit organiske og kompakte formsprog udstråler denne nu relancerede, klassiske lænestol fra 1935 en særlig tidløs elegance og en behagelig følelse af hygge,” udtaler juryen for German Design Award.