By Lassen blev sat til salg tidligere i år. Nu er den danske designvirksomhed kommet under vingerne på en kapitalfond som en del af deres strategi om at skabe global vækst og synergier inden for dansk design.

Designers Company, der står bag den danske designvirksomhed Menu og det hybride design space The Audo, har købt den Holstebro-baserede designvirksomhed By Lassen med umiddelbar virkning. Det fremgår i en pressemeddelelse.

Ejerne bag Designers Company er kapitalfonden Polaris, Menus tidligere ejer Bjarne Hansen samt medlemmer af virksomhedens ledelse og bestyrelse, og de har store ambitioner for fremtiden om at skabe global vækst for inden for dansk design.

”Med investeringen i Menu i 2018 og efterfølgende i The Audo er købet af By Lassen et naturligt skridt i vores udfoldelse af en House of Brands-strategi, som under betegnelsen Designers Company skal skabe global vækst og synergier inden for dansk design,” udtaler partner i Polaris Allan Bach Pedersen.

”Selv om Menu er en mere end 40 år gammel virksomhed, har vi meget at lære af den arv og det håndværk, som By Lassen bygger på. Vi håber samtidig på, at Menu kan bibringe viden om en ekspansiv global vækststrategi. De to stærke brands har meget at lære af hinanden,” udtaler Danny Feltmann, adm. direktør i Menu og koncernchef i Designers Company.

 

Fortsætter selvstændigt og i Holstebro

By Lassen vil med salget til Designers Company fortsat være et selvstændigt brand, der beholder sin produktion i Holstebro.

Mere end 60 procent af By Lassens produkter produceres i den jyske by. Det understøtter Designers Companys ambition om at arbejde med bæredygtig produktion, og det glæder adm. direktør i By Lassen Henrik Nielsen.

“Det har været et væsentligt kriterie for os at sikre den lokale produktion i Holstebro, og vi glæder os derfor over at kunne bevare disse arbejdspladser,” udtaler Henrik Nielsen.

Også sælger af By Lassen, Søren Lassen, er glad for at have fundet en ejer, der fortsat vil fokusere på at udvikle salget af hans families design.

”I et år, hvor vi slår salgs- og indtjeningsrekord, har jeg kun stor ros at rette til medarbejderne, ledelsen, anført af Henrik Nielsen, og bestyrelsen anført af Carl Erik Skovgaard for et solidt stykke arbejde. Jeg vil fortsat designe nye produkter til by Lassen i den samme arkitektoniske tradition, som min farfar, arkitekt Mogens Lassen, begyndte i 1962, da han tegnede den ikoniske Kubus-lysestage,” fortæller Søren Lassen.

 

Modervirksomhed i udfordringer satte gang i salg

For nogle måneder siden fremgik det i 2020-regnskabet for modervirksomheden bag By Lassen, Buurskov & Lassen Maskinfabrik ApS, at By Lassen var sat til salg grundet økonomiske udfordringer.

Egenkapitalen i modervirksomheden sluttede i 2020 med et stort minus på hele -45,8 mio. kroner.

De økonomiske problemer begyndte for alvor hos Buurskov & Lassen Maskinfabrik ApS, da søsterselskabet til By Lassen, Brdr. Jørgensen Components, gik konkurs i 2019.

Efter konkursen dykkede egenkapitalen hos Buurskov & Lassen Maskinfabrik ApS voldsomt til -36,9 mio. kroner og kom for allerførste gang i minus.

By Lassens regnskabstal for 2020 ser dog anderledes positive ud. Designvirksomheden har de seneste år gennemgået en større turnaround, hvor blandt andet møbler er kommet i fokus, og det har været med til at vende forrige års røde bundlinje til millionplus i 2020.

Med købet af By Lassen vil Designers Company-koncernen i indeværende år nå en omsætning over 350 mio. kroner og et EBITDA på godt 50 mio. kroner. Parterne ønsker ikke at oplyse vilkårene for transaktionen, fremgår det i pressemeddelelsen. 

Foto: By Lassen