Tilbage i oktober annoncerede Actona Group købet af Theca. Nu er købet godkendt, og sejlene er sat mod målet om at fordoble milliardomsætningen. 

I oktober 2021 offentliggjorde møbelkoncernen Actona Group, at de havde opkøbt møbelvirksomheden Theca. 

Opkøbet kom i forlængelse af en ny vækststrategi ’Sustainable Business’, hvor ét af de tre centrale fokusområder er at stå stærkere på polstermøbelmarkedet. Og netop her er Theca en stærk spiller. 

Nu oplyser Actona Group, at opkøbet af Theca er godkendt af konkurrencestyrelsen.

 

Fordobling af omsætning i sigte 

Hos Actona Group ser CEO Jimmi Mortensen ind i et polstermarked med mange muligheder, men også udfordringer i forsyningskæden, der er blevet yderligere presset under pandemien. 

”Vi ser en mulighed for at konsolidere polstermarkedet i Actona Group. Samtidigt betyder det, at vi med købet af Theca får tilføjet kompetencer og kapacitet, og der kan skabes synergieffekt på tværs af fabrikkerne,” lyder det fra direktøren, som løfter sløret for ambitionerne for omsætningen: 

”Etableringen af en samlet polsterdivision med en omsætning på mere end en milliard kroner – som skal fordobles i strategiperioden – åbner for nye muligheder. Vi kommer til at kunne servicere en bred kundeportefølje og dække bredere og bedre i polsterkategorien hos vores kunder.”

 

Theca-direktør ser frem til yderligere udvikling 

Med godkendelsen af opkøbet bliver CEO for Theca, Claus Svenningsen, ansvarlig for den nye samlede polsterdivision. Samtidig indtræder han i Actonas ledergruppe. 

”Actona Group kommer til at stå meget stærkt på polstermarkedet, og jeg ser frem til at arbejde med Actona Groups eksisterende polsterfabrikker og skabe synergi med Thecas fabrikker i Østeuropa. At vi har en stærk, bredtfavnende polsterdivision, giver mange muligheder, og jeg ser frem til at udvikle området yderligere,” siger Claus Svenningsen. 

Efter opkøbet vil Theca beholde sit hovedkontor i Risskov, mens de ansatte fortsat vil have deres daglige gang der. 

 

Foto: Claus Svenningsen & Jimmi Mortensen