Actona Group, der er en del af Lars Larsen Group, kan kort tid efter annoncering af et historisk rekordregnskab offentliggøre opkøbet af møbelvirksomheden Theca. Opkøbet er det første i rækken af strategiske opkøb, forklarer Actona-direktør Jimmi Mortensen. 

Fornyligt kunne den danske møbelvirksomhed Actona Group glædeligt løfte sløret for et 2020/21-regnskab i rekordens tegn.

Nu offentliggør Actona Group endnu en stor nyhed – opkøbet af møbelvirksomheden Theca. Det oplyser Actona Group i en pressemeddelelse. 

Actona Group, der er en del af Lars Larsen Group, har netop introduceret en ny vækststrategi, hvor et af de tre centrale fokusområder er at stå stærkere inden for polstermøbler. Et område, der skal styrkes af opkøb primært i Nord- og Østeuropa samt organisk vækst på de nuværende fabrikker i Ukraine og Kina. 

”Med opkøbet af Theca tager Actona Group et stort skridt i den rigtige retning ved at skabe en stærk polster-division med en forventet milliardomsætning,” lyder det i pressemeddelelsen, hvor direktør for Actona Group, Jimmi Mortensen, forklarer: 

”Opkøbet af Theca er det første i en række af strategisk vigtige opkøb, der både skal styrke vores innovations- og produktionskompetence samt skalere vores kapacitet betragteligt. Vi satser aktivt på at styrke os inden for polstermarkedet. Polster er en af de største produktgrupper inden for møbler, og derfor betyder det meget for os, at vi konstant bliver større både gennem opkøb og organisk vækst.”

På sine egne fabrikker i Litauen og Hviderusland producerer Theca blandt sofaer og lænestole. Ugentligt producerer Theca mere end 3.500 ordrer, og i sit nyeste regnskab gældende for 2020 indkasserede virksomheden 390 mio. kroner i nettoomsætning.

 

”Rummer et kæmpe potentiale” 

Claus Svenningsen, der er grundlægger og direktør i Theca, fortsætter i virksomheden. Han vil blive ansvarlig for den nye polsterdivision under Actona Group. 

”Jeg er utroligt glad for, at handlen så hurtigt er faldet på plads og for at stå i spidsen for den samlede polsterdivision, som rummer et kæmpe potentiale. Theca har altid været en dygtig produktionsvirksomhed med stolte håndværksmæssige traditioner, og dette kombineres nu med Actona Groups stærke kunde og markedsforståelse,” udtaler Claus Svenningsen. 

Indtil nu har Claus Svenningsen ejet en tredjedel af Theca, mens Dansk Ejerkapital – tidligere Industri Udvikling – og LTP Group har haft hver en tredjedel af ejerskabet. Med opkøbet overgår 100 procent til Actona Group, når handlen er faldet på plads. Handlen skal nu godkendes af konkurrencemyndighederne.

Foto: Jimmi Mortensen