For halvandet år siden gik virksomheden konkurs. I dag er skuden vendt fra at være presset til at være økonomisk bæredygtig.

Tilbage i januar 2019 blev produktionen i At-Bo Furniture A/S indstillet, og alle medarbejdere sendt hjem. Den danske møbelvirksomhed var gået konkurs, selv om de forhenværende ejere i løbet af 2018 havde skudt 3,5 mio. kroner i virksomheden.

Der gik dog ikke lang tid, før Peter Mondrup og Sebastian Gubi opkøbte virksomheden og gik i gang med en massiv turnaround, der stadigvæk i dag er under opsejling.

Deres plan er at gøre Atbo, som virksomheden hedder nu, til en etableret spiller i designbranchen med både nye produktkategorier og opdateringer til virksomhedens ikoniske Atbo-reol. Det skriver Finans.

”Produktudviklingen havde stået stille i mange år, og vi valgte derfor at udvide med nye størrelser, stel og låger til eksisterende produkter, men også nye kategorier som stole og lamper,” forklarer Peter Mondrup, direktør i Atbo, og fortsætter:

”Strategien er ikke blot at fortsætte med at have et reolfirma, men udvide med nye produkter i flere varianter og materialer, hvor de har den samme dna, som kendetegner Atbo – også selv om det kommer fra nye designere.”

 

Covid-19 sænker ikke ambitionsniveauet

Ambitionerne vil ingen ende tage, og møbelvirksomheden har det sidste år siden Peter Mondrup og Sebastian Gubis overtagelse haft fokus på at etablere et salgsnetværk i udlandet. Det har resulteret i, at møblerne nu sælges i Norden, Storbritannien, Frankrig, Portugal og Italien – og der skal flere til, fastslår Peter Mondrup overfor Finans.

Covid-19 satte en kort pause på ekspansionen i udlandet, men den har ikke været uoverskuelig at håndtere, og alt er da også vendt tilbage til det normale i virksomheden igen.

”Vi afslutter regnskabet den 30. juni, og det ser ud til, at vi har vendt skuden 180 grader fra at være presset til at være økonomisk bæredygtige. Det bliver ikke et prangende resultat, men et oprydningsresultat, som skal hjælpe os med at lave pæne sorte tal fremadrettet,” forklarer direktøren.

 

Foto: Atbo