Maison & Objet forventes afviklet som planlagt

I en intern besked til messens deltagere fremstiller Maison & Objet to mulige scenarier for efterårsmessen. Arrangørerne håber at afvikle messen som planlagt.

Mange af årets store messer har som følge af den omsiggribende coronavirus været nødsaget til enten at udskyde eller aflyse årets store brancheevents. Heriblandt er verdens største møbelmesse, Salone del Mobile i Milano, der er rykket til 2021. Ligeledes er den danske designevent Trends & Traditions aflyst for i år og afvikles først næste år.

Udviklingen har spredt usikkerhed om de resterende branceevents, og så sent som i går meddelte arrangørerne af design- og interiørmessen Formland, at der også her arbejdes i forskellige scenarier for at kunne afvikle årets messe. Nu er der nyt fra den parisiske møbel- og interiørmesse Maison & Objet, hvor 1.700 virksomheder har bekræftet deres deltagelse.

I en mail sendt til messens deltagere, som 365DESIGN har fået tilsendt af Line Wiinholt, der er Country Manager ved Promosalons, bekendtgør arrangørerne af messen, at man forventer at afvikle Maison & Objet 2020 som planlagt.

Idet Maison & Objet skal afholdes i september, finder arrangørerne det højest sandsynligt, at forsamlingsrestriktionerne er hævet, og det igen kan lade sig gøre at afholde en messe af Maison & Objets størrelse.

”Under disse omstændigheder vil Maison & Objet tilbyde en konkret mulighed for at genstarte konstruktive, venskabelige og frugtbare diskussioner mellem professionelle inden for design og interiør,” lyder det i mailen, der fortsætter:

”For mange virksomheder er Maison & Objet synonym med at aflægge ordrer. Efter en periode med delvis eller komplet nedlukning af forretningsaktiviteter er det derfor klart, at messen vil være et stort bidrag til geoprettelsen af branchen.”

 

Aflysning er fortsat en mulighed

I den udsendte mail udtrykker Maison & Objet af hensyn til sine deltagere ønske om transparens i processen og har derfor opstillet to mulige scenarier i forhold til efterårets messe.

I det ene finder Maison & Objet sted som planlagt fra den 4. til den 8. september 2020. I det andet kan messen ikke afholdes på de planlagte datoer. Det er arrangørernes forventning, at en endelig afklaring vil finde sted efter den 12. juni, hvor det forventes, at de fleste forsamlings- og rejserestriktioner er ophævet.

Arrangørerne opfordrer deltagere til at benytte messens digitale værktøj MOM for at vedligeholde sparring og netværk i branchen.

”For at afslutte med en god tone tror vi på, at denne kritiske tid i sidste ende vil have en gavnlig indflydelse på design- og interiørmarkederne,” lyder det fra Maison & Objet.

Messens arrangører lover afslutningsvist at holde sine deltagere informeret, så snart de ved mere om situationens udvikling.