Stockholm Furniture & Light Fair og Formex er aflyst

Den seneste tid har de svenske messer ihærdigt forsøgt at sikre deres afholdelse i begyndelsen af 2021. Dog uden held. Messerne er nu tvunget til at aflyse.

Trods ihærdigt lobbyarbejde i samarbejde med andre aktører i messebranchen er det ikke lykkedes for den svenske messearrangør Stockholmmässan at få tilladelse til at afholde Formex  i januar 2021 og Stockholm Furniture & Light Fair i februar 2021. Det oplyser messearrangøren i en pressemeddelelse.

De svenske myndigheder fastholder forbud om større offentlige sammenkomster og begivenheder på ubestemt tid.

”Vi er i en yderst foruroligende situation, der gælder for hele møde- og messebranchen, hvilket har konsekvenser for alle de brancher, hvor vores begivenheder er vigtige. Hvad Formex angår, tænker jeg frem for alt på alle små og mellemstore virksomheder, der er afhængige af Formex som en handelsplads, og som nu er berørt, når vi bliver tvunget til at annullere,” lyder det fra Christian Clemens, adm. direktør for Stockholmmässan, som fortsætter:

”Hvis vi ser på Stockholm Furniture & Light Fair, er det ikke kun et vigtigt mødested for branchen, men en utrolig vigtig begivenhed for hele Stockholm som en af ​​Europas to designhovedstæder. Det er en af ​​regionens store internationale begivenheder, der normalt aktiverer hele byen, og som derefter bidrager stærkt til turistindustrien på mange måder.”

 

Næste Formex afholdes til august 2021

Formex forsøgte fornyeligt at anmode den svenske politimyndighed om lov til at arrangere Formex den 19. til den 22. januar 2021 som et lukket arrangement.

Præmissen for det lukkede arrangement skulle være, at det kun var besøgende med en personlig invitation, som kunne få adgang til messen. Desværre blev ansøgningen afvist.

Den næste udgave af Formex er planlagt fra den 24. til den 27. august 2021.

 

Stockholm Furniture & Light Fair afholdes først igen i 2022

Ifølge den svenske stormesse har de efter samråd med branchen valgt at aflyse i februar 2021. Grundet den stigende smitte og de manglende udsigter til lempelser fra de svenske myndigheder mener messen ikke, at det er holdbart at satse på en afholdelse af messen.

Messen har tidligere meldt ud, at 2021-udgaven ville blive afviklet under et nyt koncept for at imødekomme udfordringerne med Covid-19. Et nedskaleret messekoncept under navnet The Nude Edition skulle have skåret ned på udstillernes omkostninger til standleje og opbygning af stande.

Den næste afholdelse af Stockholm Furniture & Light Fair er nu planlagt fra den 8. til den 12. februar 2022.

 

Øger investering i Stockholm Design Week

Efter aflysningen af Formex og Stockholm Furniture & Light Fair vil Stockholmmässan satse yderligere på Stockholm Design Week, der afholdes fra den 8. til den 13. februar 2021.

”Nu investerer vi stort i Stockholm Design Week for at aktivere store og små aktører i både designverdenen, men også i nærliggende industrier for sammen at skabe mindre mødesteder i Stockholm, hvor vi kan fortsætte med at drive forretning og netværk på trods af Covid-19. Der er allerede mange bookede lanceringer og udstillinger, og både Stockholm Furniture & Light Fair og Formex er vært for begivenheder i byen,” siger Sanna Gebeyehu, produkt- og konceptejer, Stockholm Design Events, Stockholmmässan.

Udover designugen i Stockholm vil interesserede også have mulighed for at få inspiration online. Via Stockholm Design & Architecture Talks vil man kunne opleve inspirerende foredrag, debatter og interviews digitalt

Foto: Stockholmsmässan