Den 8.-10. september afholdes Designers’ Saturday for 20. gang i Oslo. En lang række danske designsværvægtere vil være at finde på designfestivalen, der samler både branchefolk og kontraktmarkedet.

Fredag forvandles Oslo til Norges største og mest betydningsfulde mødested for design og arkitektur, når designeventet Designers’ Saturday finder sted.

Over tre dage vil den norske hovedstad være stedet, hvor design- og møbelindustrien mødes for at sætte fokus på både norsk, skandinavisk og internationalt design. Festivalen, der denne gang bliver afholdt for 20. gang, vil tiltrække over 200 internationale udstillere samt 7.000 besøgende, der tilbydes en platform for inspiration, netværk og faglig udveksling.

Designers’ Saturday byder på det bedste inden for møbler, belysning, tekstiler, køkkener og gulve, og alene fra Danmark deltager store brands som Louis Poulsen, Eilersen, Muuto, Dinesen, Audo Copenhagen, Frandsen, FDB Møbler, Frama, Carl Hansen & Søn og mange flere.

Fredag og lørdag er forbeholdt professionelle aktører i branchen med gratis bustransport til en lang række åbne showroom rundt om i Oslo, mens man søndag inviterer offentligheden til at deltage. Designfestivalen har blandt andet et skarpt fokus på kontraktmarkedet med ønsket om at præsentere et bredt udvalg af møbelprodukter til erhvervs- og hotelbranchen, som også vil være repræsenteret på festivalen.

Samarbejde i centrum

Fra arrangørernes side figurerer også et naturligt ønske om at sætte norsk design på den internationale dagsorden.

“Vi er begejstrede over at være vidner til dén spændende vækst, som norsk design oplever. Designers’ Saturday er en ideel platform til at fremvise norsk design og samtidig skabe et tættere samarbejde mellem designere og producenter, hvilket fremmer yderligere økonomisk vækst i branchen,” forklarer Ragnhild Grytten, der er marketingchef hos Designindustrien i Norge.

Temaet for Designers’ Saturday 2023 er ‘Samarbejde’, og både oplægsholdere, prisuddelinger og udstillere vil have fokus på årets tema, der lægger vægt på at gå sammen om at skabe noget fælles.

“En håndværkers ekspertise i materialer eller en producents ekspertise i produktionsmetoder er afgørende for at sikre kvaliteten i slutresultatet. Ved at samarbejde på tværs af fagdiscipliner bidrager vi til produkter og funktioner af højere kvalitet, som varer længere og bedre imødekommer forbrugernes behov,” lyder temabeskrivelsen.

Fakta:

Hvornår afholdes messen: 8.-10. september

Hvor afholdes messen: Oslo (se showrooms og lokationer her)