Den bæredygtige designkonkurrence FSC Design Award har netop udvalgt sin vinder blandt 51 håbefulde design- og arkitektstuderende. Årets vindere kommer fra Kunstakademiets Arkitektskole og har designet et innovativt lampedesign.

Den bæredygtige designkonkurrence FSC Design Award har netop kåret sin vinder. 51 design- og arkitektstuderende fra hele landet udstillede den 13.-14. november deres bedste bud på bæredygtigt trædesign hos Aller Media i København.

De mange design blev vurderet af et professionelt dommerpanel fra designbranchen. Dommerpanelet bestod blandt andet af Gitte Willemoe Matzen, chef for FDB Møbler hos Coop Danmark, Søren Kvist, produktions- og udviklingschef hos Kvist Industries, og Mads Arlien- Søborg, partner i trend- og designbureauet We Made It.

Konkurrencens vindere blev de to studerende fra Kunstakademiets Arkitektskole, Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen, som vandt for deres lampedesign Frames, som er en pendel bestående af simple og gentagne trærammer udelukkende lavet af FSC-certificeret træ. Ud over at løbe med prisen fra FSC Design Award, løb designduoen også med Mad & Boligs årlige designpris, hvilket er første gang i konkurrencens historie, at nogen modtager både Mad & Boligs designpris og FSC Design Award.

Læs også: FSC Design Award får nye partnere om bord

Direktør i FSC Danmark Søren Dürr er glad og tilfreds med konkurrencen.

”Det har været en vellykket konkurrence, hvor de studerende har vist et højt fagligt niveau og et stort engagement i bæredygtighed. Konkurrencen har stor betydning, for det er vigtigt med et øget fokus på bæredygtighed, også i designbranchen. Designere har en stor indflydelse på de produkter, der ender på butikshylderne, og når bæredygtighed tænkes ind i designet, er det nemmere for forbrugerne at vælge bæredygtige produkter,” fortæller han i en pressemeddelelse.

Vinderne af FSC Design Award 2018 modtager et samarbejde med Kvist Industries, hvor de indgår i et sparringsforløb om udviklingen af Frames. Som en del af forløbet skal de to vindere rejse til Kvist Industries’ fabrik i Letland, hvor de sammen skal udarbejde prototyper frem mod et salgsklart FSC-certificeret produkt.

Med Mad & Boligs designpris får Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen et interview i magasinet Mad & Bolig samt det multifunktionelle møbel Radius fra FDB Møbler.

FSC Design Award arrangeres af FSC Danmark, og konkurrencen blev i år afholdt for 12. gang. Konkurrencen formål er at inspirere fremtidens designere mod en mere bæredygtig tankegang inden for trædesign.