Har din kontorindretning indflydelse på din evne til at rekruttere eller fastholde medarbejdere? Ja, fastslår Erik Nielsen, der er facility manager hos Deloitte, som sidste år fik hjælp af Holmris B8 til at indrette konsulenthusets kontor i Odense i forsøget på at skabe en mere attraktiv arbejdsplads.
På Tværkajen i Odense ligger konsulentvirksomheden Deloittes kontor på Fyn. Umiddelbart er der ikke en finger at sætte på den moderne kontorbygning, der ligger i første parket ned til Odense Havn, opført i rødlige mursten og tegnet af ingen ringere end Henning Larsen. Men indtil for nylig har bygningens indre omgivelser dog haft svært ved at leve op til de ydre. Det forklarer Erik Nielsen, der er facility manager hos Deloitte.
”Bygningen har en helt fantastisk beliggenhed ved havnen i Odense, men i forhold til indretningen er der sket meget siden 2007, hvor huset blev bygget. Der har ikke rigtig været foretaget nogle indvendige ændringer siden da, og derfor er indretningen ikke fulgt med tiden og med de krav, vi i dag har til en moderne arbejdsplads. Der trængte til nye møbler, og så var der mange små kontorer, mens der manglede større områder til møder, projektarbejde eller kollegialt samvær,” forklarer Erik Nielsen.
At tiden var løbet fra kontoret i Odense, stod især klart for Deloitte, når man sammenlignede Odense-faciliteterne med konsulentvirksomhedens andre kontorer i landets største byer.
”Hos Deloitte rekrutterer vi ofte direkte fra universiteterne og uddannelsesinstitutionerne. Derfor har vi en rekrutteringsstrategi bundet op på, at vores kontorers placering skal ligge attraktivt placeret i bybilledet i de fire universitetsbyer København, Aarhus, Odense og Aalborg – og gerne ved havnen,” siger Erik Nielsen.
Afgørende for Deloittes overvejelser var også kapabiliteten til at kunne blive ved med at fastholde og rekruttere medarbejdere, da det efterhånden er velkendt, at den fysiske arbejdsplads har en væsentlig indflydelse på virksomhedens rekrutteringsevner samt medarbejdernes produktivitet, kultur og velvære.
”I Odense har vi ikke haft problemer med at rekruttere, men vi ønskede en opgradering for at bevare evnen til fortsat at kunne fastholde og rekruttere dygtige medarbejdere. Og her var det bare tydeligt, at Odense-kontoret indretningsmæssigt ikke var på højde med de andre,” fastslår Erik Nielsen.
En dynamisk løsning
Hos Deloitte besluttede man derfor at bringe Odense-kontoret up to date med ny indretning og nye løsninger. Til at gøre projektet til virkelighed valgte man Holmris B8, som man også havde samarbejdet med tidligere, og fra Deloittes side havde man en klar idé om, hvad man ønskede.
”Vi vidste, at vi skulle bruge nye opholdsområder, der med den rigtige indretning kunne skabe nye arbejdsstationer og en mere dynamisk brug af huset. Vi havde loungeområder, men de indbød ikke til at blive benyttet,” siger Erik Nielsen.
Projektet tog sin begyndelse i juli 2023 og startede i bygningens stueplan. Over de næste fire måneder rykkede Deloittes ansatte rundt, mens en etage ad gangen blev forvandlet fra statisk 00’er kontor til en dynamisk og multifunktionel post-corona arbejdsplads. Byggeriet stod færdigt i oktober sidste år, og ifølge Erik Nielsen er resultatet blevet rigtig positivt.
”Vi har fået et rigtig flot hus med større kontorområder, nye telefonrum, interne mødelokaler med store skærme til eksempelvis teamsmøder, og frem for alt har vi på alle etager fået loungeområder, hvor man kan sidde med en kop god kaffe i lækre møbler med udsigt mod havnefronten. De møbler, vi har fået, er dog ikke bare flotte – de er også funktionelle, da de både indbyder til at blive brugt, men også er med til at skabe rum i rummet. Det gør, at vores loungeområder kan benyttes dynamisk til forskellige arbejdssituationer. Der kan holdes møder, der kan arbejde i grupper eller man kan sidde for sig selv uforstyrret, ligesom man kan være social med sine kolleger,” forklarer Erik Nielsen.
Cirkularitet i højsæde
Allerede da Deloitte tog kontakt til Holmris B8, lod konsulenthuset det være klart, at upcycling og recycling skulle være bærende elementer projektet. En filosofi som Holmris B8 selv deler, hvilket gjorde det nemt at tænke cirkularitet ind i transformationen af den fynske kontorbygning.
”Der var fra starten et særligt ønske fra vores side om, at vores inventar skulle genbruges, og det lykkes Holmris 100 procent med. 40 procent af vores inventar er blevet doneret væk, 37 procent af blevet solgt og 23 procent er blevet genbrugt. For eksempel er hele vores buffetområde i kantinen blevet pillet ned og upcyclet i det nye setup. Vi havde også en del Y-stole, der alle har været forbi Carl Hansen & Søn for at få nyt flet og blive limet,” fortæller Erik Nielsen.
Tilbage står et nyt kontor, der vækker begejstring og glæde hos Deloittes medarbejdere, som har været gode til at tage de nye faciliteter i brug.
”Det er blevet supergodt. Alle er begejstrede. Både Holmris, os selv og ikke mindst vores medarbejdere. Efter corona har vi oplevet, hvordan flere gerne vil arbejde hjemme, men med de nye rammer oplever jeg, at det er blevet attraktivt også at møde ind på kontoret,” siger Erik Nielsen, der samtidig krydser fingre for, at det nye kontor også vil have en effektfuld tiltrækningskraft, når der fremover skal rekrutteres.
”Vi har ikke været igennem en rekrutteringssæson endnu, men jeg har klare forventninger til, at det nye kontor bliver en positiv faktor, der fremover vil være med til at gøre det mere attraktivt at arbejde hos os.”