Fremgangen fortsætter hos den danske møbelkæde Ilva, der i mange år har været plaget af store underskud. Hårde, men nødvendige beslutninger lønner sig, forklarer direktøren.

Gennem en længere årrække har den Lars Larsen Group-ejede kæde Ilva leveret det ene store underskud efter det andet.

Sidste år så udviklingen dog ud til at vende, og resultatet af den primære drift sluttede tættere på nul end i de mange forgangne år – mere præcist på -10 mio. kroner.

Nu kan den danske møbelkæde så løfte sløret for at fremgangen fortsætter. I en pressemeddelelse afslører Ilva udvalgte nøgletal fra kædens 202/21-regnskab. I 2020/21 ender omsætningen på 1,7 mia. kroner mod 1,5 mia. kroner i 2019/20, mens EBIT-resultatet slutter på 100 mio. kroner.

”Det er første gang, siden Ilva og IDdesign blev lagt sammen i 2009, at selskabet opnår et positivt resultat af driften, og det skyldes blandt andet, at vi tog nogle hårde, men nødvendige beslutninger, da Ilva og Idémøbler blev lagt sammen til én kæde i 2019,” forklarer CEO Rami Jensen, der indtog direktørstolen tilbage i 2018.

 

Corona har begunstiget og udfordret Ilva

Ifølge direktøren er fremgangen blandt andet båret frem af den ændrede forbrugeradfærd under coronapandemien, hvor danskerne har været særligt glade for at investere i produkter til hjemmet.

Det har dog ikke været en dans på roser at komme gennem en periode med mange restriktioner, forklarer Rami Jensen:

”I forbindelse med at mange danskere har ønsket at opgradere hjemmet, er vi blevet belønnet for vores gode sortiment og stærke priser, men det har bestemt været en udfordring, at vores butikker var lukket i en lang periode. Specielt for de største Ilva-butikker, som var lukket i 10 uger i vinteren/foråret.”

 

Har øjnene rettet mod Sverige

Direktøren ser stadig potentiale og vækstmuligheder på dansk grund. Han har dog også fokus rettet mod den anden side af Øresund hos vores svenske naboer.

Tidligere på året meldte Ilva ud, at de har otte nye butikker på tegnebrættet på det svenske marked frem mod udgangen af 2022.

”Den 31. august 2021 åbnede vi vores anden butik i Sverige, og begge vores svenske butikker performer godt. Derfor er vi også på udkig efter nye lejemål i den sydlige del af Sverige, så vi kan åbne endnu flere butikker,” siger Rami Jensen.

 

Foto: Ilva