Et hektisk regnskabsår med flere opkøb sender Sengespecialisten i minus, men humøret er stadig højt og omsætningen trecifret. 

Den Lars Larsen Group-ejede virksomhed Sengespecialisten er ude med sit regnskab for perioden 2021/2022, og det er ikke gået stille for sig i det seneste år. Opkøb, ny administrerende direktør og kædens anden Gazelle-pris i streg, der understreger den vækst, de har været igennem i den seneste regnskabsperiode.

Sengespecialisten lukker regnskabsåret 2021/22 med en omsætning på 207 mio. kroner, hvilket er et fald på fem procent sammenlignet med 20/21-regnskabet, hvor omsætningen var på 218 mio. kroner. Omsætningen dækker udelukkende Sengespecialisten og inkluderer ikke de to opkøb af Sengetid.dk og Sängjätten.

”Mange virksomheder kan skrive under på, at det har været et specielt år med mange udfordringer, og især andet halvår har for os været påvirket af faldende efterspørgsel grundet krig og inflation. At vi under de betingelser formår at fastholde vores positive EBIT, skal i høj grad tilskrives medarbejdernes kæmpe indsats,” siger CEO i Sengespecialisten, Martin Amstrup Bang, i en pressemeddelelse.

EBIT-resultatet endte på 9,6 mio. kroner i det netop offentliggjorte regnskab. Anderledes negativt ser det ud, når man inkluderer de to nye selskaber i regnskabet for 21/22. Dog drejer det sig om engangsinvesteringer, så CEO’en er fortrøstningsfuld.

”Resultatet for vores datterselskaber bærer naturligt præg af, at det har været et år med engangsomkostninger, investeringer i butikkerne og integration af såvel IT-systemer som mange nye medarbejdere,” forklarer Martin Amstrup Bang.

De to opkøb har samlet påvirket koncernens resultat før skat, der lander på -30,8 mio. kroner. Omsætningen for alle tre selskaber ender anderledes positivt på 340 mio. kroner i 21/22-regnskabet.

Foto: Sengespecialisten, Lars Larsen Group