Et skift i en mere bæredygtig retning har vist sig at være det helt rette for møbelkæden. Bolia kommer ud af 2020/21 med ny rekord, og nu skal væksten speedes endnu mere op. 

Sidste år kunne den danske kæde Bolia stolt løfte sløret for et 2019/20-regnskab, der slog alle tidligere rekorder hos virksomheden.

Nu gentager historien sig. Regnskabet for 2020/21 slår nemlig sidste års rekord med en salgsvækst på 14 procent – svarende til en omsætning på 1,2 mia. kroner – og et EBIT-resultat på 96,6 mio. kroner, svarende til en indtjeningsvækst på 20 procent sammenlignet med året før.

Ifølge Bolia skyldes succesen blandt andet et markant skifte i virksomhedens design- og produktudvikling, som er blevet modtaget positivt af kunderne verden over.

”Vores mål har været at udvikle færre, men langt bedre design, ved at skifte det kreative fokus fra omskiftelige trends og hastige kollektionslanceringer til et mere tidløst formsprog, langtidsholdbar kvalitet samt mere bæredygtige løsninger og materialer,” forklarer CEO hos Bolia, Lars Lyse Hansen.

Den nye retning betyder blandt andet, at Bolia nu kun anvender FSC®-certificeret træ, STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certificerede møbelstoffer og sporbart læder i deres produktudvikling.

”Derudover tester vi vores design op mod de strengeste standarder på markedet, så vi er sikre på, at vores kunder får et smukt design, der holder i mange år. Som et resultat af netop dét, har vi kunnet udvide vores produktgaranti til 10 år på samtlige designs i vores kollektion,” fortsætter direktøren.

 

En til to nye butikker – hver måned – året rundt

Med det nye rekordresultat i bagagen melder Bolia sig nu klar til at sætte yderligere gang i væksten. Helt konkret skal der skrues op for ekspansionen blandt andet med mange nye butikker.

”Vi er taknemmelige for, at vores kunder verden over har taget så godt imod vores nye kollektioner og skruer derfor op for vores ekspansion af nye butikker, nye webshops, nye globale partnerskaber og salg til det professionelle marked,” fortæller Lars Lyse Hansen.

Bolia har netop åbnet nye butikker i Eindhoven, Rotterdam, Alkmaar, Luxembourg og Berlin. Langt flere er på tegnebrættet i fremtiden.

”Fremadrettet planlægger vi at åbne en til to nye Bolia designbutikker hver måned året rundt,” afslutter direktøren.

 

Foto: Bolia