Lige nu er arbejdsglæden så lav, at tre ud af fire detailansatte i Danmark vil sige op. Der er flere forskellige grunde til, at de vil vinke farvel til deres arbejdsplads.
Arbejdsmarkedet ændrer sig, og virksomheder er nødt til at følge med, hvis de vil fastholde deres medarbejdere. Tre ud af fire danske frontlinjemedarbejdere overvejer nemlig at sige op, viser en ny undersøgelse fra Quinyx, som har interviewet mere end 1000 danske frontlinjemedarbejdere.
Undersøgelsen viser, at 52 procent ikke føler sig værdsat af deres chef, og over 76 procent overvejer at sige deres job op inden for det næste år, hvilket er en stigning på 23,4 procent siden sidste år.
Plads til privatlivet
Ifølge undersøgelsen er én af årsagerne til, at mange overvejer at opsige deres job manglende balance mellem arbejdsliv og privatliv. Flere fremhæver utrygheden ved at tale med deres chef om deres vagtplan.
Ifølge Anders Juul, Country Manager for Quinyx i Danmark, er ledere nødt til at blive mere imødekommende over for deres ansattes ønsker, når det gælder vagtplanlægning.
“For at trives i dagens konkurrenceprægede landskab skal virksomheder have forståelse for dët, der betyder mest for medarbejderne. Som virksomhed er det ikke længere nok at lokke med en højere løn. Vi ser, at manglende forståelse for privatliv samt karrieremuligheder er nogle af årsagerne til, at medarbejdere vinker farvel til deres arbejdspladser,” siger Anders Juul.
Undersøgelsen viser også, at karrieremuligheder kan få de detailansatte til at blive. Over 66 procent vil blive længere på deres arbejdsplads, hvis de bliver tilbudt flere karrieremuligheder. Samtidig føler mere end hver tredje ikke, at de bruger deres kompetencer på arbejdet.
Foto: Unsplash