Brancheforeningen sætter navn på den nye adm. direktør, der overtager efter Henrik Sølje Weiglin. Samtidig får foreningen ny kvinde på posten som bestyrelsesformand.

Først sad Morten Grøn i direktørstolen hos Design Denmark frem til oktober 2016. Så kom Henrik Søjle Weiglin til som adm. direktør, men efter et negativt regnskabsresultat i 2017 fratrådte han sin stilling i slutningen af april måned.

Nu skriver Design Denmark i en pressemeddelelse, at konstituerede direktør Abelone Varming tiltræder som ny adm. direktør i foreningen. Abelone Varming kommer fra en stilling som udviklingsdirektør, som hun tiltrådte i februar 2017.

”Jeg glæder mig til at stå̊ i spidsen for et dygtigt og arbejdsomt sekretariat og sammen med dem fremme vores medlemmers interesser og udbrede forståelsen for og brugen af design. Det er det vi kommer til at fokusere på,” udtaler Abelone Varming i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Design Denmark er et must for Danmark, hvis vi rettelig skal blive ved med at kalde os for en designnation. Det vil vi – og det skal vi.”

Læs også: HTH Nordic får ny direktør

Samtidig med ændringen på direktørposten er Lotte Lyngsted Jepsen valgt til ny bestyrelsesformand i designforeningen. Lotte Lyngsted Jepsen er medstiftende partner i det designdrevne innovationsbureau Hatch & Bloom, og har det sidste år siddet som bestyrelsesmedlem hos Design Denmark.

”Der har aldrig før været så̊ stor interesse for den danske designtradition og metode som nu, og udlandet vender blikket mod os for at vide og lære mere. Det momentum skal vi som nation forstå̊ at udnytte til at skabe endnu flere og relevante jobs og opgaver for danske designere og designvirksomheder – både nationalt og internationalt, og derfor er det vigtigt, at vi har en stærk og relevant brancheforening,” udtaler Lotte Lyngsted Jepsen i pressemeddelelsen, inden hun fortæller videre om sin nye position i foreningen:

”Som bestyrelsesformand, og sammen med en rigtig kompetent og dygtig bestyrelse og sekretariat, vil jeg arbejde for at gøre vores forening attraktiv for endnu flere medlemmer, så vi kan vokse. Vi er stærkere sammen, og jo flere medlemmer vi er, jo bedre kan vi arbejde for at skabe mere opmærksomhed, interesse og vækst i vores brand.”


Design Denmark er resultatet af en fusion mellem Danske Designere og Danish Design Association i april 2014. Organisationen består af cirka 800 medlemmer på tværs af designere, designvirksomheder, uddannelses- og kulturinstitutioner samt industrivirksomheder.