Selv om Bolia står til at skulle investere et større tocifret millionbeløb for at leve op til krav fra kontorgiganten Steelcase, takker den danske boligkæde nej til Lars Larsens milliarder.

Sidste år indledte Bolia et samarbejde med USA-baserede Steelcase, der omsætter for et tocifret milliardbeløb på det europæiske marked. I takt med at ekspansionsplanerne udvides til Nordamerika og Asien, stiller Steelcase så store krav til Bolia, at det kan få betydning på bundlinjen hos den danske boligkæde.

“Det kan virkelig blive stort. Lige nu laver vi enorme investeringer for at opfylde de krav, Steelcase kommer med. Det handler blandt andet om at hæve kvaliteten af vores design, for de skal kunne klare hård benyttelse i for eksempel restauranter og lufthavne. Det er nogle vanvittigt hårde krav,” fortæller adm. direktør for Bolia, Lars Lyse Hansen til Børsen.

Det kommer til at koste Bolia et større tocifret millionbeløb for at kunne leve op til kravene fra kontorgiganten. Samarbejdet kan få betydning for indtjeningen i Bolia, som sidste år tjente 55 mio. kroner efter skat.

Trods udsigt til store investeringer understreger Lars Lyse Hansen, at Bolia fortsætter selvfinansieringen af sin ekspansion via indtjening og egenkapital.

“Det er fantastisk at have Jysk Holding i ryggen, men vores vækstplan er selvfinansieret. Så vi behøver ikke at låne Lars Larsens milliarder,” siger Lars Lyse Hansen.

Lars Larsen, ejer og bestyrelsesformand i Bolia, har skudt et større millionbeløb ind i selskabet, men det er der ikke længere brug for mener Lars Lyse Hansen. I 2012 betalte Bolia den sidste million tilbage til Jysk Holding.