Den danske designvirksomhed Umage, der beskæftiger sig med møbel- og lampedesign, har implementeret en fire-dages arbejdsuge med henblik på at skabe bedre balance mellem arbejde og fritid for virksomhedens medarbejdere.

Ejerne af møbel- og lampevirksomheden Umage, Jacob Nannestad Hansen og Søren Ravn Christensen, ønsker at nytænke den gængse formel for hverdagsstruktur ved at indføre en fire-dages arbejdsuge efterfulgt af en forlænget weekend på tre dage. En forretningsmodel, de kalder 4-3.

Virksomhedsejerne tror på, at deres nye forretningsmodel vil bidrage til gladere medarbejdere, højere effektivitet og større kreativitet på arbejdspladsen. Med en fire-dages arbejdsuge behøver medarbejderne ikke at gå på kompromis med deres ambitioner for karrierer, familieliv og sociale aktiviteter.

”Der må være en mellemvej, hvor vi allesammen har mulighed for at lykkes med alt det, vi drømmer om i livet og finde en større balance mellem arbejdsliv og fritid. Derfor tror vi på, at 4-3 er et godt initiativ for vores medarbejdere,” lyder det fra Jacob Nannestad Hansen, der er CEO hos Umage, i en pressemeddelelse.

Medarbejderne har taget godt imod den nye organisationskultur og de nye arbejdsgange i Umage. Virksomhedens designer Anders Klem er stolt over at indgå i en virksomhed, der tænker visionært og som tør udfordre hverdagens hamsterhjul.

”Jeg har længe ønsket en større balance mellem mine ambitioner som designer og tiden hjemme hos min familie. Derfor har jeg tit spekuleret i, hvorfor en 37-timers arbejdsuge egentlig var det gyldne tal, der fik alle hjulene i en virksomhed til at køre rundt. Da tiltaget omkring 4-3 blev præsenteret for Umage, blev jeg derfor meget positivt overrasket”, udtaler han.