Med en uddannelse i litteraturhistorie var det ikke planen, at Alexander Brunsø skulle blive sengefabrikant. I 2016 endte han dog alligevel med at etablere sit eget sengebrand, der med sine stærke holdninger har vundet sin første pris.

Som anden generation af en sengefabrikantfamilie virkede det som et naturligt valg for Alexander Brunsø at bevæge sig i sengebranchens retning. Men med en kandidat i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet var det en akademisk karriere, som lå i kortene for den unge jyde.

I 2016 besluttede Alexander Brunsø sig alligevel for at træde ind i sengebranchen. Det var gennem sin uddannelse, at han var blevet inspireret af at arbejde med en mere empirisk og analyserende tilgang til søvnen. Med en målsætning om at løfte søvnens idé og visionen om en ren søvn etablerede Alexander Brunsø i 2016 sengevirksomheden Re.

”I dag er søvnen langsomt blevet koloniseret af dagen. Vi sover mindre, og sengebranchen understøtter denne udvikling gennem egenskaber, der fordrer aktivitet på bekostning af søvn. En funktion som elevationsbunden, der decideret markedsføres som muligheden for enten at sidde og blive underholdt eller arbejde i sengen, er det måske mest præcise eksempel på en branche, der har solgt sin sjæl til ideen om den evige tilgængelighed,” fortæller CEO for Re, Alexander Brunsø, i en pressemeddelelse til 365DESIGN.

Det tog et par år, før Alexander Brunsøs vision blev materialiseret i form af en håndproduceret seng. Sengen Alken, som netop har fået tildelt den fornemme Iconic Award-pris for sit enkle design med afsæt i skandinavisk formsprog, er fremstillet af 200 år gammelt dansk flådeeg i det midtjyske søhøjland ved Ry. I tæt samarbejde med designduoen Oliver og Lukas Weisskrogh byggede Alexander Brunsø sengen Alken, der i dag er klar til at danne rammerne for en renere søvn.

Udover prisen, som Re netop har vundet, får den nye sengefabrikant fra Ry også en del opmærksomhed med sine stærke holdninger til søvnens og sengens egentlige funktion og kvalitet.

”Der er en form for asketisk værdi i et koncept, der bevidst søger ind til essensen af sengens betydning. Vores senge bærer samme enkelthed som søvnen og i et fravær af egentlige funktioner, betragtes de i stedet som møbler af høj håndværksmæssig kvalitet. Hver seng bliver fremstillet med det håb, at den kan følge sin ejer igennem livet – og dermed forsøger vi at skabe et konkret modsvar til den forbrugskultur, der synes at have glemt ideen om kvalitet. Sandheden er, at vi ikke har brug for flere senge, men for bedre senge,” siger Alexander Brunsø.